Dotaz ohledně realizace a provedení elektroinstala ce v kuchyni restaurace.
Konkrétně mám dotaz na
- STOP tlačítko dle ČSN 33 2000-4-46, čl. 464.1 velkokuchyně jsou uvedeny mezi příklady instalací, ve kterých se užívá zařízení nouzového vypnutí považuje se kuchyň v restauraci s cca 15h provozem vaření a 4 kuchaři (víc se jich tam nikdy nevejde) za velkokuchyň která musí mít Centrální STOP která vypně všechny pracovní vodiče, předpokládám, že světla vypnout nemusí?
- krytí vypínačů, zásuvek, světel to se bude odvíjet předpokládám dle vnějších vlivů, ale co konkrétně za min. IP stupeň doporučujete.
- výška vypínačů a zásuvek zákazník požaduje výšku 1,6m což je v rozporu s ČSN max. výška 1,2m co vy na to?
- musí být v takovéto kuchyni zajištěno nouzové osvětlení?
- chránič co připojit v kuchyni na chránič? kromě světel vše, nebo se nemusí nic?
- nepřenosné spotřebiče (trouby, sporáky a pod.) se musí předpokládám pospojit min. CY6, stoly a regály pokud vím se pospojovat nemusí.
Jedná o rekonstrukci kuchyně restaurace, která vyhořela.
Obnova se provádí opravdu velmi ve spěchu, aby ztráta zisku a obnova provozu byla co nejrychlejší.
Chci aby tento provoz už splňoval veškeré současné požadavky, na pracné a důkladné shánění informací, či zhotovení řádného projektu není čas.
Každý den odstávky restaurace stojí provozovatele velkou částku peněz.
Pánové to je těžké se zadavateli dotazů. Proč chtějí radit, když neumí číst? V horní části stránky je jasně napsáno, co topic, to jeden dotaz.
Pokud je ten "jeden" dotaz formulován takto, působí to dojmem, že tazatel chce po této diskuzi vypracovat celý projekt. Tak ať se pak nediví, že ho někdo posílá do třech teček ...
Tedy pokud bude tazatel slepý, jednoduše přebývající otázky smažu.