Nejvíc proděláte dlouhým přemýšlením a přesným počítáním

Cenový rozdíl kabelů je nějakých 600kč, takže 5x6 s vidinou předpřipravené
ho kabelu pro třebas žravější nabijení.
Jinak vámi požadovanou funkcionalitu má program Sichr.
S Vaší první větou naprosto souhlasím. Jen nemám rád lenost a proto jsem nějaký čas věnoval tomu, zkusit si to nejdříve zjistit sám, než se líně rovnou zeptat, protože mnohdy se to díky internetu povede. Když jsem si ale provedl cca 4 výpočty s rozdílem stovek procent výsledných ztrát, usoudil jsem, že tudy cesta nevede a bude lepší využít kouzla lidstva, kdy každý umí něco a tak mnohdy najít správnou odpověď není těžké, proto jsem zde.
Vzhledem k tomu, že nepotřebuji výpočet z diplomové práce VŠ, kde budou zahrnuty všechny možné aspekty, ale nejspíše budou stačit do výpočtu zahrnout hlavní složky způsobující ztráty (odhaduji odpor vodiče a proud), viděl jsem čas potřebný na napsání správného vzorce osobou znalou na cca 5 min, což mi za 600 Kč nepřijde špatné, ale možná vyděláváte za 5 min více.
Vaše vidina předpřipravené
ho silnějšího kabelu by byla správná, pokud by šlo o trvalé nabíjecí místo, ale jde bohužel o dočasné místo (současná garáž, později budu parkovat v jiné garáži), protože ne vždy můžeme v životě sami vše ovlivnit a tak k nákupu el.auta dojde dříve, než jsem plánoval. Takže nepřiměřeně vysoká investice do kabelu bude k ničenu.

za informaci o programu Sichr, ale možná kdybyste mi sem vložil výsledek z toho programu, tak vás to stálo méně času než napsání Vaší odpovědi a mě by to pomohlo. Takto vím o nějakém programu Sichr, ale je mi to platné, asi jako bychom byli na fóru kde dané věci rozumím já, a dal bych vám odpověď na váš dotaz, že k analýze vašeho problému potřebujete datový soubor třeba z HMG4000 a ten si otevřete v programu HEWIN a tam najdete vše potřebné. Pokud si toto opravdu myslíte, rád vám jeden takový soubor s banální chybou zašlu. Mě tam bude trvat najít chybu cca 5 min a uvidíte kolik času to zabere vám, když budete v neznámém prostředí s neznámým softwarem.
Tímto neberte mou odpověď nijak špatně, protože já Vaši odpověď plně respektuji (zvláště pokud jste OSVČ, to se informace zdarma poskytují hůře, než nám zaměstnancům), jen jsem nepochopil její smysl, protože zabrala čas nás obou a nepomohla nejspíše nikomu.