|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 06.09.2014, 20:47 » |
|
Záleží na tom, jestli si chcete něco vytvořit sám, nebo jestli hledáte nějaké řešení, které byste "opsal"...
Jedno z možných řešení je použít modul Arduino, k tomu reléovou kartu, WiFi nebo BT modul, Ethernetový modul,... A bude to umět přesně to, co dokážete "naprogramovat".
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 06.09.2014, 22:03 » |
|
Pamatuju si, jak jsem měl jako študák jeden z prvních mobilní telefon. Nějak to tak prostě dopadlo. Mě to pomáhalo, žejsem díky tomu občas pomohl v rodinné firmě a pod.....
Ale tehdy jsem byl něco u známých v obchodě nakupovat a zazvonil mobil. Paní šéfová hlásí: "Kyš, Kyš, na dálkový ovládání......"
A když jsem přečetl příspěvek od Milana, tak jsem si ještě vzpomněl na vtip: Běhá takhle Husák na hradě po nádvoří, vždy udělá dva tři kroky, zvedne kamínek, strčí do kapsy, takhle to trvá celý dopoledne. Odpoledne už to Milouš nevydrží a volá Moskvu, co se děje. Za půl hodiny zvoní telefon zpět: "Už by to mělo být v pořádku. Omylem jsme jej přepli na lunochod."
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
Milan_Sk
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 07.09.2014, 00:18 » |
|
Presne ako píše pán Jiří Schwarz. Mám to naprogramované v Arduinu Mega + W5100 a relé modul. Chodí to krásne aj po sieti. Musíte byť opatrný ohľadne indukcie a použiť tienený kábel na ovládacie prvky a Lan.
|
Mojím hobby sa stalo Arduino 
|
|
|
Radek Červený
Žij a nechej žít

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 07.09.2014, 00:40 » |
|
Foxtrot toto hravě zvládne, ale myslím si, že je to degradace Foxtrotu, nasadit ho na spínání pěti, šesti okruhů. Na straně druhé, jak toto jednou zkusíte, pravděpodobně budete časem rozšiřovat.
Pokud ovšem trváte na pár okruzích, a plánujete například dělat i EZS, umožní vám toto i systém od Jablotronu řady JA100.
Jinak trh je plný různých ethernetových relé, zkuste pohledat třeba i u Flajzara.
|
|
|
|
Martin_Vašíček

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 07.09.2014, 08:32 » |
|
Máme instalaci v KNX a Foxtrotu. Ani jednu nelze nazvat inteligentní. Inteligentní může být člověk, nikoliv algoritmus procesoru. Obě ovládáme i mobilním telefonem.
Definici inteligence znám, ale jak jinak souhrně nazvat elektroinstala ce Foxtrot, MyHome, E-gon, I-Bus, Loxon atd. atd. ? Zvlášť když tento souhrný název používají přímo i výrobci? Jinak díky za nasměrování. Quido je přesně to, co jsem hledal.
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 07.09.2014, 16:11 » |
|
Definici inteligence znám, ale jak jinak souhrně nazvat elektroinstala ce Foxtrot, MyHome, E-gon, I-Bus, Loxon atd. atd. ? Zvlášť když tento souhrný název používají přímo i výrobci?
Jinak díky za nasměrování. Quido je přesně to, co jsem hledal.
Když ještě Josef Kunc pracoval v ABB jako produkt manažer KNX (nyní spokojený důchodce na zahrádce) také tvrdil, že nejde o inteligentní ale systémovou instalaci. Výrobci to samozřejmě nazvou všichni stejně. Přece není možné, že by někdo měl instalaci chytřejší, než konkurence.  Viz diskuse zde http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,30579.0/topicseen.htmlAle samozřejmě pokud člověk hledá několik funkcí nebo potřebuje se vměstnat do konkrétního rozpočtu existují různé varianty. Je však nutno počítat s více člověkohodinam i.
|
Elektrika NENÍ časopis! 
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 07.09.2014, 17:48 » |
|
OSobně bych to řešil FOXTROTEM, který mi poté umožní bezproblémové rozšiřování kdykoliv v budoucnu, včetně mnoha "vychytávek", které jsou velice příjemné, až návykové. Nebo pak EZSkou, jak psal Radek ČErvený. JA100ka, umožňuje ovládat dost relátek, která se nechají využít na rozsvěcení světl, otevření vrat a podobně. To vše navíc k ochraně majetku.
Kupovat jiné zařízení, tak trochu navíc, by se mi asi moc nechtělo. Ale to je na každém zvlášt, kterou se vydá cestou.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 08.09.2014, 10:27 » |
|
Technika obecně má vliv na spokojenost člověka, na rozdíl od reklamních skic zobrazujících šťastného uživatele složitého systému, vídám štěstí spíše u nestresovaných jedinců, majících jednu zásuvku a vypínač.
A já dodám. Kde nic není, nemá se co rozbít! P.S. Teď nás možná někteří nebudou mít rádi ...
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|