Pouzivam stmievac a spinac v cene okolo 10 - 15 euro pracujuci v RF pasme 433 Mhz. Je tam MOSFET a odsekava casti sinusovky. Dialkove ma 3 tlacidla : on / off, plus a minus. Max 100W na kanal pri 230V. Moznost naucit viac prijimacov na jeden vysielac.
Zní to jako jednodušší alternativa k Broadlinku - U něčeho podobného jsem ostatně se svými úvahami
začínal...
Nicméně mám obavu, že při nižším komfortu to cenově bude vycházet cca stejně - a navíc to zase znamená "někam" položit ovladač (a nejspíš na něj radši přilepit tracker).
Nepostačilo by řešení přes Bluetooth? Asi to bude jednodušší než přes wifi. Myslím, že jsem někde viděl, aplikaci/žárovku kde bylo možné ovládat až 6 různých žárovek...
Nicméně. Toto bych řešil nějak komplexně. Aby jste nevyházel tisíce za krámy, který budou k ničemu.
Spíše, než testováním "kravinek", bych přemýšlel na konceptem a případným provedením tohoto ovládání ve vašem vlastním bytě, domě...
Bluetooth by šlo - možná by bylo ještě lepší, protože za běžného provozu mám zapnuté právě bluetooth (čímž je blokována WiFi) kvůli notifikačnímu náramku a handsfree.
Nevidím důvod ke "komplexnosti" - já reálně moc velkou komplexnost nepotřebuji - jediné, co potřebuji ovládat, jsou světla, nejlépe přes mobil, který mám téměř vždy u sebe.
(pokud možno s minimálním množstvím přídatných zařízení)
Mne napadají jen dva přístupy:
1) Řídící jednotka po drátech zapínající konkrétní periferie (což teď u mne nejde)
2) Centrální vysílač vysílající příkazy po RF/WiFi/BT samostatným zařízením
Až jednou budu mít vlastní byt, což ještě nejspíš nějakou chvíli nebude, tak bych tam rád přenesl již nějaké funkční řešení, případně měl nějakou představu, jak to (ne)dělat. Proto tychle "kravinky" chápu jako možnost učit se ze svých (někdy relativně drahých) chyb...

A ani tam nepočítám s nějakou velkou komplexností - ke světlům nejspíše přibude pouze regulace tepla. Možná pár kamer a nějaké senzory - ale jejich integraci má už poměrně dobře zmáklou Xiaomi, od nichž už mám router a jak v základním, tak v rozšířeném nastavení se s ním pracuje skvěle.