Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Znění zákonů, norem, vyhlášek....
| |-+  Diskuze o ČSN
| | |-+  Jak je to s rámečky u zásuvek dle ČSN 33 2130ed.2 čl.7.7.8?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Jak je to s rámečky u zásuvek dle ČSN 33 2130ed.2 čl.7.7.8?  (Přečteno 3404 krát)
Josef Martinec
*

Oblíbenost autora: 3

« Odpověď #15 kdy: 05.10.2011, 12:57 »

Ono je to kolegové ještě trochu složitější, nesmíme totiž zapomínat na kombinace datových zásuvek , anténních zásuvek , vypínačů atd.
Nedávno jsem tuto situaci řešil s trojicí revizních techniků. Co technik to názor.
Nakonec jsem oslovil i Kopos a ABB.
Z Koposu mi přišla opověď od ing Volejníka:
 Krabice KP PK (nebo KP EKE) pro naše parapetní kanály jsou jednotlivými krabicemi a je možné je považovat za zařízení zajišťující oddělení obvodů.
Stejná situace je i u ostatních našich krabic a to i u krabic typu KP 64/ 2-5 (speciálně určené pro sdružené rámečky)

Oddělení obvodů splňuje i krabice KO 110/L, kde je vnitřní prostor rozdělen přepážkou. Krabice je certifikovaná pro instalaci dvou rozdílných obvodů.

To je naše stanovisko.
Takže spolupráce s Koposem paráda Úsměv
Problém nastal u ABB, zle
 kde se čistě otáčejí na článku 5.3.8. normy 33 2130 ed.2 s komentářem že rámeček není jen vzhledový prvek ale i mechanicky funkční ,takže davaly zapravdu reviznímu technikovy který prohlašoval vícerámeček za vícezásuvku. (paradoxně by si tím kompletně zrušily trh s vícerámečky) - jejich přístup se mi zdál značně podivný - jako když se bavíte s právníkem který vám poradí radši nic neříkejte nebo by se to mohlo obrátit proti vám. Pláč

Nakonec jsem si zavolal na UNMZ a dobral se příslušných odpovědí.
Bylo mi sděleno, že vícenásobná zásuvka je skutečně po dlouhých diskuzích uvažována jako klasická dvouzásuvka v jednom strojku případně nějaký ekvivalent kde je mechanicky od výrobce nerozebiratelným spojem spojeno více zásuvek - pro příklad provedení šestizásuvky na prodlužováku.
Jediné kde je tedy nutné dodržet pravido jeden vícerámeček jeden obvod jsou zásuvkové krabice bez přepážky mezi zásuvkami. 
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Stran: 1 [2] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.05 sekund, 20 dotazů.