Radim K.
|
 |
« kdy: 15.07.2007, 14:53 » |
|
Z jakého materiálu mám objednat nový elektroměrový rozvadeč? Potřebuji typ pro dvojí tarif,s ovládáním stykače na boiler,připojení na EON,bude zazděný ve zdi. Uvažuji o typu DCK Holoubkov ER212,je vhodnější do zdi termoplast nebo termoset,jaký je v tom rozdíl?
|
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník

|
 |
« Odpověď #1 kdy: 15.07.2007, 15:30 » |
|
Termoplast se teplem deformuje - vydrží menší tepelné zatížení./ plasty/ Termoset teplem většinou shoří - vydrží větší tepelné zatížení . /bakelit a materiály obsahující skelná vlákna/ V podstatě je to jedno uvažujeme -li s prostředím obyčejným možno užít kterýkoliv z uvedených typů.
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
Zdeněk Hruška
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 19.07.2007, 18:54 » |
|
To: Karvánek Nemám zdaleka Vaše zkušenosti,ale kolem jednoho plechového elektroměrovéh o rozvaděče starého cca.20 let chodím každý den a nevšiml jsem si,že by se někde loupala barva(a to je původní).  Plech mi navíc kuproti plastu přijde mnohem odolnější,což někdy může být i velká výhoda.Také lépe předává teplo z rozvaděče do okolí....
|
|
|
|
|
Josef Prouza
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 19.07.2007, 19:21 » |
|
Plechový elm.rozvaděče od nejmenovanýho výrobce, co dělá i skříně na plyn, sou fakt  . Nadruhou stranu tenkocementový skříně s dvířky z ocel. plechu od jiného výrobce, slouží desítky let a bez velkých nároků na údržbu, a odolají i vandalum (nic neni úplně nerozbitný).
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Ryšavý

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 22.07.2007, 14:44 » |
|
Karvánek: prosím nenadávat na práškovou barvu, ale nakopat lakýrníka do ..... Měli jsme problémy s našimi výrobky co se týká reznutí, po konzultacích se SVÚOM se nám podařilo přesvědčit jednu spolupracující lakovnu na několika změnách a není problém ani ve vlhkých tropech a barva za to nemůže (někdy). Pokud barva zesvětlá a jakoby povrch zkřídovatí pak vám někdo na plech plácnul interiérovou barvu která ven nepatří. Loupání barev v celých plátech zase znamená, že v lakovně netuší co je to úprava materiálu před lakováním (nejen odmaštěním). A existují i barvy pro lakování výrobků s krátkou dobou životnosti, kde výrobce udáva životnost nátěrů 1÷3 roky, jsou pravda levné ...
|
Smysl pro humor - znak ducha bystrého .45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ

Znojmo (JM)
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 22.07.2007, 15:27 » |
|
Osobně raději používám plastové rozvaděče, zvlášť pro použití ve venkovním prostředí. U kovových rozvaděčů je dost velký problém předem odhadnout kvalitu laku, málokdy se stane, že by do dvou let ve venkovním prostředí nezačal rozvaděč někde rezavět. Poměrně často setkávám s tím, že je jako elektroměrový rozvaděč použitá kovová skříň s krytím IP 30, která není určená pro venkovní prostředí. Stačí se jen trochu rozhlédnout 
|
elektromontážn í firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919 email : jarda@hasala.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Yossarian

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 17.04.2022, 16:20 » |
|
Mám rád když se někdo ptá na zkušenosti aniž by chtěl znát něco konkrétního. Proto využiju této příležitosti a sdělím, že v souvislosti s jednou z těchto značek, jsem potkal prodejce z kterého to pěkně táhlo. Asi to bylo pivo v pracovní době a evidentně to nebylo jedno pivo po obědě. A když jsem se ho zeptal na výhody proti rozvaděčům (u nás totálně neoblíbené značce) ESTA. Když mi řekl, že ESTU nezná, pojal jsem podezření, že smrad vyvětralého piva nebude jediným problémem. Jinak netuším co se čeká za zkušenosti. Kolega si dlouho dělal staristiky rozbitých elektroměrovýc h rozvaděčů aby se dopátral nějaké té lepší značky. Nakonec se na to vykašlal, prý protože to vychází šulnul. Jinak je mi blízká tato odpověď. Termoplast se teplem deformuje - vydrží menší tepelné zatížení./ plasty/ Termoset teplem většinou shoří - vydrží větší tepelné zatížení . /bakelit a materiály obsahující skelná vlákna/ V podstatě je to jedno uvažujeme -li s prostředím obyčejným možno užít kterýkoliv z uvedených typů.
|
Marketing ti kreslí svou mapu ke štěstí na celý život, ale co když chceš jít vlastní cestou?
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 19.04.2022, 07:38 » |
|
Mám, a to celkem dost..... levné, pevné,hodně vzorů, doprava rychlá ! Nemám co bych vytkl!
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už přes 40 let praxe RT....
|
|
|
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 20.04.2022, 07:51 » |
|
Všechny plastové pixly obecně jsou designerem nepolíbené, materiálový technolog chrápe (leda že by nevěděl, že venku prší a svítí slunce) technolog výroby je asi furt ožralej (tak málo materiálu kolem pantů, nulový pidimůstek, poddimenzované RSA PE svorky, pralesní jistič HDO, u některých sloupků nelogičnost postupu jejich sestavení), někdy drzé obchodní oddělení (chlupatost není závadou, pravidelně natírejte, barvu vám rádi prodáme, a máme ji dost).
|
|
|
|
|