Jednou mě dvě hodiny, než přišel majitel hlídal čokl u zapojováni zásuvek v altánku.
Nic se nestalo, ale běda když jsem chtěl altán opustit, později jsem se dozvěděl, že stejně tak si pohlídal zapisovače vodného

Jednou takhle známá vstoupila na náš dvůr, zavřela vrátka a naše dvě fenky ji dovolily udělat jen dva kroky. Pak čekala půl dopoledne, než jsme si ji všimli a vysvobodili ji. Pak vyprávěla, jak fenky byly hodné, seděly nedorážely a jen se dívaly, jen nesměla nadzvednout nohu, že udělá krok. To zavrčely a daly najevo, že se nikam chodit nebude. Tak tam stála jako socha a byla z toho docela ztuhlá a zničená.
Na druhou stranu, mám zkušenost opačnou, jen jsem nelezl za plot. Jel jsem cosi vyřizovat za zákaznicí a přijel jsem o něco dříve, respektive paní měla myslím zpoždění. Předem jsem byl upozorněn, že má zlého psa - vlčáka (bydlela sama na konci vesnice). Pes na moji přítomnost zareagoval, ale byl dobře vychovaný, tak mě pouze oznámil a dále už mě jen pozoroval. Já jsem pocházel kolem auta a vytáhl jsem z kapsy sáček mentolových bonbonů a několik jsem jich snědl. Pes mě pozorně sledoval a připadlo mě, že by si dal také. Tak jsme spolu obsah pytlíku snědli a než se dotyčná dostavila, byli jsme nejlepší kamarádi. Pak mě paní po čase znovu kontaktovala a vyprávěla, že pes je stále ostražitý hlídač, jen se ptala, jak jsem to udělal já, že mě přijal mezi své.