Žvak Petr
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #18 kdy: 09.06.2019, 20:24 » |
|
|
|
|
|
Žvak Petr
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #19 kdy: 09.06.2019, 20:28 » |
|
|
|
|
|
Jan Hájek
Prostě .... HÁJEK!
|
|
« Odpověď #20 kdy: 10.06.2019, 09:34 » |
|
Platba pouze fakturou. Peníze zákazník svěří důvěryhodné osobě v hotovosti s tím, že uzavřou ústní smlouvu o tom, že osoba převzatou hotovost vloží na svůj účet a převede na úhradu faktury. Tato osoba má ústní smlouvu s tím, kdo vystavil fakturu, že peníze převede třeba hned, jak je obdrží, nebo až je vloží na účet. Tuto službu provede zdarma, bez zisku. Smlouva může být i písemná. ..., ale je možné, že v tomto státě se tento styl bude trestat více, než korunové dluhopisy vydané ovládanou firmou s úrokem vyšším, než by dostala z banky.
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #21 kdy: 10.06.2019, 10:29 » |
|
Úžasná konstrukce. Už chybí jen dodat, že ta důvěryhodná fyzická osoba, která uzavře smlouvu s OSVČ, je dotyčný řemeslník, který se k podpisu smlouvy na chvíli převlékne z montérek Neřeší náhodou 90% případů mobile banking, PayPal apod.?
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Vít Rotrekl
|
|
« Odpověď #22 kdy: 10.06.2019, 13:21 » |
|
Neřeší náhodou 90% případů mobile banking, PayPal apod.?
To sice ano, ale kolik % lidí věku 50+ tohle umí používat a používá? Nehledě na to, že já z mobilu rovnou FA vytvořit neumím... Zatím.
|
Mírně pokročilý RT
|
|
|
Lukáš Rotrekl
|
|
« Odpověď #23 kdy: 10.06.2019, 19:20 » |
|
Třeba zde, za 25Kč/měsíc.... http://mobilnifaktury.cz/vlastnosti/prehled/Za svou FO píši a eviduji faktury v Excelu, to zvládne mobil rovněž, jak s tiskem netuším, PDF jsem ještě nezkoušel, ale na tiskárnu v síti ji umím vytisknout i z něj.
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
Soukupp
OSVČ
|
|
« Odpověď #24 kdy: 11.06.2019, 11:03 » |
|
Nikdy neberu peníze hotovostně a nikdy jsem nevydal žádnou účtenku. Vše dávám na fakturu a převodem na účet. Budu muset mít EET? Teď jsem našel na stránkách o eet toto:
Proč se EET nevztahuje na platby čistě převodem na účet?
Tyto platby se již v současnosti vyznačují vysokou mírou dohledatelnost i a průkaznosti. Takové platby jsou evidovány bankami a banky mají povinnost vydat na žádost Finanční správy výpis z účtu.
Tak nevím jestli budu muset mít eet nebo ne.
|
Elektrorevize E2A, okres Prachatice, Jižní Čechy, e-mail: petr.soukup@post.cz, tel: +420 776 374 700
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #25 kdy: 11.06.2019, 11:10 » |
|
Nikdy neberu peníze hotovostně a nikdy jsem nevydal žádnou účtenku. Vše dávám na fakturu a převodem na účet. Budu muset mít EET? Teď jsem našel na stránkách o eet toto:
Proč se EET nevztahuje na platby čistě převodem na účet?
Tyto platby se již v současnosti vyznačují vysokou mírou dohledatelnost i a průkaznosti. Takové platby jsou evidovány bankami a banky mají povinnost vydat na žádost Finanční správy výpis z účtu.
Tak nevím jestli budu muset mít eet nebo ne.
Vždyť jste to napsal !! Že platby přes faktury na účet je to samé jako EET!!
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
|
Rozmahel Vladimír
OSVČ
|
|
« Odpověď #29 kdy: 14.06.2019, 11:03 » |
|
Jenže u nás je lidská závist a zloba velmi zakořeněna. Divili by jste se, kolik lidí to schavaluje. Je v tom závist. Kradeš a on to nemá, tak ty taky ne!! A stačí jedno udání a už tě mele Andrejův masokobinát v čele s paní Šilenovou. Je to horší než za komančů. Vlastně skoro stejné. Dnes co řekne Andy, tak přes to nejede vlak. Stejně tak to bolo Gustáva. Stačí nasypat stádu a už se jede...
|
|
|
|
Jan Hájek
Prostě .... HÁJEK!
|
|
« Odpověď #30 kdy: 14.06.2019, 11:13 » |
|
Každá regulace, která se snaží odstranit následky a neřeší příčinu, vede ještě k většímu zhoršení situace:
EET vede k ztížení a zániku podnikání
Minimální mzda k robotizaci činností prováděnou nekvalifikovan ými špatně placenými lidmi.
Regulace omamných látek zvyšuje jejich cenu, zhoršuje jejich kvalitu, podporuje kriminalitu a roztáčí spirálu nákladů na jejich potírání ... aniž by se změnil počet drogově závislých.
Regulace zbraní posiluje černý trh a zvyšuje kriminalitu.
Celý systém autorizace, oprávnění, státního dozoru atd. podporuje pouze ty, kteří pravidla porušují a nedodržují.
Takto by se dalo pokračovat v podstatě v čemkoliv, co se pokouší stát řídit.
Nejhorší na tom je, že statistiky (i když nemusí mít 100% vypovídací schopnost) nikoho nezajímají a nejvíce jsou slyšet názory těch, kteří ty experimenty nebudou platit.
Doporučuji všem se mrknout na ANKAP, ale pak se nedají poslouchat zprávy.
|
|
|
|
|
|
|
Rozvodak
|
|
« Odpověď #34 kdy: 15.06.2019, 10:40 » |
|
Kolego nic ve zlém, ale opět profesní slepota. V rámci elektra se toho fakt moc neděje, v porovnání se ztrátaminapř. při autonehodách, řezání, skladovém hosp., popáleninami atd......je to minoritní záležitost. Je to na zamyšlenou, dle mínění odborníků je 90% všeho špatně, a ztráty pro společnost "žádné" což svědčí buďto o pekelném štěstí, nebo o posunutém reálném myšlení odborníků.
Možná. V týdnu jsem byl u instalace kde "upadl" PEN na přívodu a v druhém případě u bytu po požáru ze zanedbané instalace. Kolikrát je to vše jen o náhodě, že se nic nestane.
|
Montér ve službách rozvodných závodů.
|
|
|
|