nej3
|
 |
« kdy: 28.09.2012, 21:41 » |
|
Co vše si budu muset obstarat (složit zkoušky, žádosti apod. ), abych mohl samostatně projektovat elektroinstala ce (spíše přepracovávat a částečně doplňovat stávající projekty o nová zařízení) a hlavně jako živnostník...
Jedná se o to, že mi zákazník dodá projekt s požadavky na změnu a já pak projekt překreslím a dám razítko ... Co vše je k tomu třeba ?
par 10 - oprávnění živnostenský list
a ještě něco ? a případně za jakých podmínek to budu moci vykonávat ? mám vzdělání elektro a vlastním vyhl.50 par 6,7,8 a 10 ale jen osvědčení
chtělbych se zeptat zda se mám vůbec do něčeho takového pouštět nebo zda se jedná o složitou cestu. Bude mi stačit když si udělám oprávnění a živnostenský list ?
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 29.09.2012, 10:35 » |
|
par 10 - oprávnění osvědčení
pak ještě §8 - dodavatelská činnost Živnost je volná. Víc na projektování nepotřebujete, pokud se nebudete pouštět do projektů pro stavební úřad. Tam byste potřeboval ještě autorizaci ČKAIT.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 29.09.2012, 15:52 » |
|
Nejlepší z party se stane mistrem, nejlepší z mistrů se stane vedocím, nejlepši z vedoucích pak konči coby revizák či projektant, nebo to už neplatí?
Krásná myšlenka. Ty jsi nikdy nezažil případ, kdy byl někdo "povýšen pro blbost", protože "nahoře" toho nemůže tolik zkazit...?
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
Miroslav Revús
RTEZ E1 A, B

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 29.09.2012, 20:41 » |
|
Krásná myšlenka. Ty jsi nikdy nezažil případ, kdy byl někdo "povýšen pro blbost", protože "nahoře" toho nemůže tolik zkazit...?
Robil si niekedy pre statnu spravu?  Pesimisti! Zase majú pravdu! 
|
You don´t have to be old to be wise. (Judas Priest) But I am :-)
|
|
|
Miroslav Macek
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 29.09.2012, 21:32 » |
|
A hlavně je třeba to "umět". Zažil jsem dost patlalů, co načmárali pěkné hrůzy... A byli mezi nimi i jedinci s autorizací ČKAIT!
Teoreticky by to tak být mělo. V praxi to ale v tomto režimu funguje tak, že není nutné něco umět. Daleko důležitější je dostat zakázku , tzn. mít příležitost ten projekt udělat.
|
|
|
|
Miroslav Nejedlý
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 29.09.2012, 21:36 » |
|
pak ještě §8 - dodavatelská činnost
Živnost je volná.
Víc na projektování nepotřebujete, pokud se nebudete pouštět do projektů pro stavební úřad. Tam byste potřeboval ještě autorizaci ČKAIT.
 za odpověď pokud jsem to tedy pochopil správně, tak budu muset zažádat živnostenský úřad o vydání Dodavatelské činnosti, ale k tomu budu potřebovat ještě par8 a to si budu muset obstarat na IT (vydání oprávnění) - momentálně 8 již mám, ale pouze osvědčení a to na vydání živnosti nestačí ( tam požadují oprávnění), poté již stačí ještě zažádat o volnou živnost na projektování.. . ještě bych se ale chtěl zeptat na jadnu maličkost - když bych pak dělal nějaký projekt (ne pro stavební řízení) jaké na to budu potřebovat razítko ?
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 29.09.2012, 21:45 » |
|
Pochopil jste to špatně.
Živnostenský úřad vám vydá živnosťák za 1000,- Kč (500,- pokud už nějaký máte) bez jakéhokoliv papíru. Je to živnost volná.
Osvědčení §10 a §8 si musíte zařídit jinde. Bude je po vás chtít SÚIP v případě maléru.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Miroslav Nejedlý
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 29.09.2012, 22:16 » |
|
Pochopil jste to špatně.
Živnostenský úřad vám vydá živnosťák za 1000,- Kč (500,- pokud už nějaký máte) bez jakéhokoliv papíru. Je to živnost volná.
Osvědčení §10 a §8 si musíte zařídit jinde. Bude je po vás chtít SÚIP v případě maléru.
Dobře, osvědčení na 10 i 8 již mám, ale na živnosteském úřadě mi odmítli vydat živnost na Dodavatelskou činnost,na to prý musím mít oprávnění od IT nebo ne ? omlouvám se za tyto dotazy 
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 29.09.2012, 22:21 » |
|
Co je to živnost na dodavatelskou činnost?
Já znám jenom volnou živnost "Projektování elektrických zařízení", popřípadě řemeslnou "Montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení".
Všechny živnosti se logicky provádí "dodavatelsky"
|
|
|
|
Miroslav Nejedlý
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 29.09.2012, 22:24 » |
|
Montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení" myslel jsem právě toto - na tuto živnost mi osvědčení nestačilo - chtěli po mě ještě potvrzení od TI
osvědčení jsem si dělal mimo TIčr, takže budu muset složit zkoušky ještě TIčr ?
|
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 29.09.2012, 22:25 » |
|
Dobře, osvědčení na 10 i 8 již mám, ale na živnosteském úřadě mi odmítli vydat živnost na Dodavatelskou činnost,na to prý musím mít oprávnění od IT nebo ne ? omlouvám se za tyto dotazy  Pravděpodobně máte na mysli "Oprávnění..." to by vám měli dát na TIČR (ITI už neexistuje), ale jak to tak zkoumám tak na projektování se to nevztahuje, pouze na montáže, údržbu revize... EDIT: Pokud chcete provádět tyto práce (montáže......) legálně, tak musíte mít od TIČR "Oprávnění" a ne jen osvědčení. Osvědčení je doklad o tom, že máte patřičné znalosti Oprávnění je doklad o tom, že tyto znalosti potvrdil i orgán odborného dozoru a tudíž jste schopen tyto práce provádět. Bohužel tohle je věc kterou spousta "takyelektrikář ů" ani netuší. Teď je tu ta tolik diskuitované otázka jestli je ten TIČR vůbec k něčemu dobrý.... Ale tohle je mimo téma
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
Miroslav Nejedlý
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 29.09.2012, 22:28 » |
|
myslel jsem TIČR jen jsem se přepsal díky