|
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 04.07.2018, 06:05 » |
|
Jojo vše top výrobci, s tím jsem trochu počítal, nicméně především by mne zajímaly zkušenosti s bází výrobků (polyester, vinyl, epoxid, hybrid atd..).
Moc málo montérů si čte štítek na kartuši z čeho se to skládá.... Většinou jak píše kolega, určí co potřebuje přichytit a dodavatel ukáže co má v sortimentu.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Jakub Drbohlav

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 04.07.2018, 12:13 » |
|
Obávám se, že není - tedy pokud nakupuji u odborníků a ne u jelit... Nejsem chemik, složení neumím posoudit a ani to dělat nechci. Postupuju stejně jako p. Rotrekl a zatím OK  . Stejně jako "poučený elektrolaik" má u odborníka dostat odbornou radu.
|
Obyčejnej elektrikář, §6, §7, §8, §10 se zaměřením na záložní zdroje a požárně bezpečnostní zařízení. OZO v požární ochraně dle zák. 133/1985Sb.
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 04.07.2018, 18:02 » |
|
Člověk nemusí být chemik. Ke všem výrobkům pro stavebnictví existuje totiž takový cár papíru, kterému se říká technický list a který dopodrobna vysvětluje k čemu daný výrobek slouží a jak jej správně použít. Bohužel většina řemeslníků o jeho existenci ani netuší a polovina té zbývající menšiny jim pohrdá, protože to vyžaduje čtení a přemýšlení což je činnost neoblíbená už od základní školy.
Nevidím to stejně, ale spíš jako předchozí kolegové. Prostě si nechám poradit od odborníka co je pro mojí potřebu v danou chvíli a pro konkrétní pripad to nejlepší a v návodu už hledám jen správné použití (aplikační postup) a dobu tuhnutí. Víc není potřeba.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 04.07.2018, 22:18 » |
|
Ne každá vydrží teplo pokud se kotvený mat. sváří. To některá vydrží? Fakt?
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Juraj Rojko

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 05.07.2018, 02:57 » |
|
Nevidím to stejně, ale spíš jako předchozí kolegové. Prostě si nechám poradit od odborníka co je pro mojí potřebu v danou chvíli a pro konkrétní pripad to nejlepší a v návodu už hledám jen správné použití (aplikační postup) a dobu tuhnutí. Víc není potřeba.
No vidíte, zrovna na vás jsem při psaní myslel, že asi budete jedním z těch, pro které je technický list základ. Rada od odborníka je určitě dobrá, minimálně pro první orientaci, ale musíte mít jistotu, že vám ji dává skutečně odborník. A jak ho poznat, že? Prodavače ani obchodní zástupce po zkušenostech za spolehlivé odborníky obecně nepovažuju. (Mám ale dobrou zkušenost s technickými poradci renomovaných firem.) Každopádně ani konzultace se skutečným odborníkem nemusí být úplně spolehlivá, protože můžete nevědomky zamlčet okolnosti, které jsou pro výběr materiálu podstatné. Proto jsem toho názoru, že základem spolehlivých informací je vždy technický list. Už jen proto, že v případě průšvihu vám argument "ale oni mi to poradili" příliš nepomůže. Typ. chyby výběru: ...
Ještě doplním jednu základní, přesto leckdy opmíjenou: vlhkost v místě kotvení
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 05.07.2018, 06:25 » |
|
To některá vydrží? Fakt?
Ty s cementem. Při opravách a nadstavbách bet.konstrukcí je sváření vlepených roxorů běžné.
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 05.07.2018, 06:39 » |
|
No vidíte, zrovna na vás jsem při psaní myslel, že asi budete jedním z těch, pro které je technický list základ.  za důvěru  ale nepsal jsem nic o tom, že bych nečetl přiložený návod ( tech. List) naopak, ale o tom že s výběrem si nechám poradit od odborníka. Tím samozřejmě nemyslím kde koho, stojícího za prodejním pultem. Roky využívám služeb cca třech prodejen, kde se bavím s lidmy kteří toho o tom co prodávají opravdu něco ví. Nejsem chemik a nemám ani část znalostí Milana Hudce, proto se svěřuji do rukou těm, co tyto znalosti mají. Nevidím na tom nic špatného, spíš naopak. A ano souhlasím s tím že pokud dodám jen část informací, mohu si pak sám za případné problémy. Moc dobře to známe i ze zdejších diskusích  že.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 05.07.2018, 12:05 » |
|
Ty s cementem. Při opravách a nadstavbách bet.konstrukcí je sváření vlepených roxorů běžné.
Jo ciment, to je jiná píseň. Já myslel, že se tu bavíme jen o umělohmotných.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|