Filip Horáček
Nic není samosebou ...

Apple fan running, GTD, TM, Omnifocus, Evernote ..
|
 |
« kdy: 05.10.2026, 08:02 » |
|
KATALOG: Vypínače a zásuvky Unica 2026 Katalog Unica společnosti Schneider Electric představuje elektroinstala ční přístroje pro bytové, kancelářské a komerční objekty. Obsahuje přehled vypínačů, zásuvek, ovládacích přístrojů, krycích rámečků a systému Unica System+, včetně objednacích údajů, schémat zapojení a rozměrů. Je určen především projektantům a elektromontérů m. Pro nákupčí slouží jako podklad k výběru výrobků a jejich příslušenství. Související ... ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde! Jak byste reagovali na tuto související otázku vy? Vsadíte na řadu UNICA 2026 od Schneider Electric?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Filip Horáček
Nic není samosebou ...

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 05.10.2026, 20:07 » |
|
Ne, rámečky šasi ze slitiny fungují dobře v ideálních podmínkách, ale zkuste vruty utáhnout do zapuštěnější krabičky, rámeček praská, hlava vrutu se opírá o milimetr materiálu, takže rúzně podkládat, podložkovat pod hlavu vrutu (pak tam jde zas blbě nasadit plastový rámeček)...... Pro mne je na trhu dostatek porovnatelných výrobků bez tohoto trápení se.
Pane Hudče, jste opět s takovým tvrzením nepřekvapivě první. A to jsem si dělal pečlivý průzkum. Můžete to prosím doložit? Nebo zůstáváte u svých oblíbených výkřiků? Rád je konfrontují s jinými zkušenostmi.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Filip Horáček
Nic není samosebou ...

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 06.10.2026, 17:01 » |
|
Pokud je téma hájené, tak má mít nějaký příznak a budiž nebudu se vyjadřovat.
Pane Hudče, tady nejde o žádné "hájení". Se Schneiderem nemám vůbec nic společného. A pokud vím, tak pojem "hájený" se zde nějak nepoužívá. Když je to Komerční sdělení, tak je to zpráva firmy. Pokud je u článku autor, pak je to jeho pohled. Pokud mám něco vytýkat, pak to, že vždy někoho nařknete, zpravidla Kopos Kolín, s nějakým nepodloženým tvrzením a chcete aby se to vyvracelo. Ukažte argumentační fakta. Vyfoťte to, natočte to, on to tady někdo zpracuje. Žádná značka není úplně skvělá nebo úplně špatná. Dobře podložená kritika pomůže všem. To je celé co jsem měl namysli. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 06.10.2026, 21:09 » |
|
Unica funguje nejlíp s originál příslušenstvím na povrchu, nebo v sádroši. Asfora je poddajnější na zdi i při rovnání násobných rámečků, to Unica neodpustí. Tady si myslím že argumentační fakta vidí každý montér na první pohled, nebo první omak. A ano, taky mi projel vrut skrz a v tom nejblbějším místě, kde je to vybrání. Ale existují samořezy s plochou hlavou a do jisté míry se tím dá zvýšit odolnost proti vytržení, nebo projetí šroubu rámečkem strojku. Vruty s kuželovou hlavou jsou krajně nevhodné, působí jako klín a fréza v jednom. Pro povrchovou montáž se mi jeví vhodnější, než asfora, právě kvůli nepružnosti té lité desky.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaromír Táborský
Neverifikovaný uživatel @6

Elektrika kope dle ČSN
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 07.10.2026, 20:34 » |
|
Moje zkušenost s kvalitou vypínačů Schneideru je ve zkrze pozitivní. Spíš mi vadí jak se stáhli z komunikace. Nevím proč, ale Schneider nikde nevidím. Omlouvám se, ale pokud něco inzerují na sociálních sítích, to jde mimo mě. Jsem pamětních velkolepých šou a dnes ticho po pěšině. A tak tady alespoň zmínka o katalogu. Ovšem jestli to dobře chápu není to jejich zadání. Nemohu se ubránit pocitu, že ty velké koncerny jsou v nějakém útlumu. A to není jen Schneider! Před deseti roky byl náš hlavní dodavatel Schrack a dnes od něj nebereme prakticky nic. Jeden z našich šéfmontérů říká, že jde o generační výměnu a ti nový prý nikam jezdit nebudou, že jsou digitál. A tak ten Schneider se tomu asi blíží podobně. A omlouvám se za to, že to také nedoložím jako kolega Hudec, ale já to tak prostě vidím.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když jsem na to už přišel, zjistil jsem, že jsem se spletl ale kupodivu to bylo pravdivé :-)
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #11 kdy: Včera v 10:52 » |
|
No uvidíme, komunikovat novinky by jim šlo. Je to ale asi tak před 10, lety co zařízli řadu ANYA a pokud si pamatuju komunikovali to ani ne 1/2 roku dopředu. To mi nepřijde moc ohleduplné k zákazníkovi. Litý rámeček se nehodí všude, některé plechové (Asfora v prokuktu dvojzásuvka ) jsou z velice tenkého a tvarově nestabilního plechu. Nevím no nějak mě ty produktové řady nepřesvědčily. [/quote Někteří výrobci žijí v bublině, že vše je dokonalé, není nad to občas konstruktéra vyhnat na stavbu s úkolem "namontuj to  Zdaleka neznám všechny typy a výrobce vyp.a zasuvek, z toho co mě prošlo rukama jsem dlouhodobě zakotvil u ABB a Berkera (ti pochopili že rámeček je grunt výsledku montáže).
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|