Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Kolikrát jsi odmítl všeznalého zákazníka?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Kolikrát jsi odmítl všeznalého zákazníka?  (Přečteno 339 krát)
Tým Elektrika
Redaktoři portálu právě konající službu
*

« kdy: Dnes v 08:02 »

Když zákazník přijde s hotovou pravdou z internetu
    Investor s názorem není problém. Problém začíná ve chvíli, kdy se internetová rada vydává za odborné řešení a elektrikář má jen poslušně přikývnout. Kdo pak ponese odpovědnost, až se špatné rozhodnutí projeví v provozu, revizi, nebo bezpečnosti? V elektroinstala ci nestačí vědět „co se píše“. Důležité je znát souvislosti, normy, místo použití a riziko. Odborník není překážka zakázky, ale poslední pojistka před chybou.

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
    ... zdroj s podrobnostmi videoklipu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?

Kolikrát jsi odmítl všeznalého zákazníka?

Zaznamenáno
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7

« Odpověď #1 kdy: Dnes v 18:47 »

Od určité úrovně odbornosti a renomé, má dráteník od otrapů pokoj, protože si ho nemůžou dovolit a nemá na ně čas.
Trochu problematické vidím v dnešní době tvrzení
Citace
Arogantní člověk se ptá jen proto, aby nachytal, zatlačil nebo prosadil svou verzi.
protože ono to s lehkoživkama fakt jinak nejde, než se naučit teorii a hlídat si provedení. Nebo jsem snad byl arogantní xindl, když jsem se té ubohé lehkoživky zeptal, proč jsem zaplatil za těsnící folii a on mi tam ta okna patlá přímo na pěnu a proč jsem platil držáky, když zničil rámy turbovruty?
V našem oboru je problém stejný, spolehlivých profíků je málo, člověk nemá půl života na čekání, takže nakonec vezme, co je aspoň trochu podobné řemeslníkovi a pak holt musí být jako ostříž a při prvním pochybení ho vypráskat ze stavby. Na holotu musí být přísnost a kdo platí, ten poroučí. Nebo prostě čeká klidně 5 let, až si zavedený profík udělá čas a ještě se modlit, aby nedostal lepší kšeft, který se neodmítá.
Profík si zkrátka může vybírat jak zakázku, tak zákazníka.
Co bude asi častější, je polemika nad cenou komponent, internet je zkrátka vždycky levnější a někomu se to blbě vysvětluje.
Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Aktuální slova (2)

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.057 sekund, 23 dotazů.