Jan Yossarian
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #18 kdy: 18.10.2020, 12:38 » |
|
Myslím, že by nemělo vyznívat, že by značka Noark nemohla být mezi ostatními. Dělat srovnávací tabulky jako se kdysi pokoušela Bonega se svými stovkami patentů, je nerozum. Asi bych koukl na to, co Noark nedělá a co dělají ostatní. Noark třeba nemá tvář! Třeba vnímám, že Sichr má pana Hubálka, s OEZ Krejčího, Novotného, Eaton Františka Štěpána, Matějíčka, Marka ... Hager Štěpána Tyce, Bonega Hudečka, ve Schracku Jahodu, Bartoše, Voldána, Schneider Tichého, Bohušíka ... A co Noark? Kampaň na Facebooku? Omlouvám se ale alespoň u nás ve firmě na nás takový digitální marketing fakt nefunguje. Kolega z vedlejšího oddělení koho nezná osobně, tomu nevěří a takové marketingové zkratky prý háže rovnou do koše!
|
Marketing ti kreslí svou mapu ke štěstí na celý život, ale co když chceš jít vlastní cestou?
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #19 kdy: 18.10.2020, 12:50 » |
|
Na duhou stranu, spousta projektantů nezná nikoho od TREMIS a přesto navrhují instalačky z jejich materiálů a nikomu nevadí, že se kolikrát používají do naprosto nevhodných instalaček.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #22 kdy: 18.10.2020, 18:07 » |
|
nepřehnal jsem to?  noooooo......m alinko jo, ale v uvozovkách to tak pomalu bude  Ale vážně, před mnoha lety jsem pracoval jako montér u Žatecké elektromontížn í firmy Bedřich Jarolímek. Ten vybudoval rovněž velký obchod s elektroinstala čními materiály. Po letech objekt s obchodem pronajal firmě Elima a následně firmě Elektro Viola https://www.viola.cz/ , která v objektu úspěšně působí do dnešních dnů. Já jsem dodnes ve Vilola vedený jako odběratel a jsem zván na veškeré firemní prezentační akce, které díky vytíženosti ne vždy navštívím. Ve Vilola probíhalo několik prezentací právě Noark, který se v tomto velkoobchodu hojně obchoduje. A protože je Žatec jakýmsi centrum kraje, kde se pohybuje velké množství elektrofirem, které nakupují právě ve Viola, je Noark vyloženě všude, kam se podívám. A existují zde samozřejmě i rozvaděče s výrobními štítky. Jako úkol tedy beru, až na nějaký narazím, vyfotím a pověsím sem do diskusí. 
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Kvita Ladislav

|
 |
« Odpověď #23 kdy: 19.10.2020, 15:26 » |
|
Někteří jste tady uváděli zkušenosti z měření při revizi.
Zkušenost z revizí - zatím jsem se setkal s noarkem jen jednou, malá rozvodnice, dva chrániče, nevyhověl ani jeden.
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #25 kdy: 10.05.2025, 22:40 » |
|
Ve středu jsem byl na jedné revizi FVE a nastal problém. Jednak montážní firma použila PCH typu AC což je samo o sobě chyba a pak byl značky NOARK. Pokusil jsem se jej i tak změřit a výsledek mě utvrdil v mém názoru na tyto přístroje. Některé hodnoty nešlo změřit vůbec, jiné byly mimo normový rámec. Navíc i po několikátém zkušebním testování tlačítkem. Doporučena jeho okamžitá výměna, než budeme v revizi moci pokračovat. Samozřejmě nejen za typ A, ale rovnou za jiného výrobce.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Lukáš Láryš

|
 |
« Odpověď #26 kdy: 12.05.2025, 13:18 » |
|
Ve středu jsem byl na jedné revizi FVE a nastal problém. Jednak montážní firma použila PCH typu AC což je samo o sobě chyba a pak byl značky NOARK. Pokusil jsem se jej i tak změřit a výsledek mě utvrdil v mém názoru na tyto přístroje. Některé hodnoty nešlo změřit vůbec, jiné byly mimo normový rámec. Navíc i po několikátém zkušebním testování tlačítkem. Doporučena jeho okamžitá výměna, než budeme v revizi moci pokračovat. Samozřejmě nejen za typ A, ale rovnou za jiného výrobce.
Stejná zkušenost. Při měření PCH, jsou u firem jako je třeba Eaton, Schrack, ABB jen minimální rozdíly, i po několika letech naměřím v podstatě stejné hodnoty, ale Bonega a Noark vybavují spíše náhodně  , ten rozptyl hodnot při měření je značný.
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #27 kdy: 12.05.2025, 18:23 » |
|
Zkušenost z revizí - zatím jsem se setkal s noarkem jen jednou, malá rozvodnice, dva chrániče, nevyhověl ani jeden.
Jak jsem již psal, u nás se Noark obchoduje opravdu hodně. Mě se vlastně u Noark ještě nestalo, že by nevyhověl. To samé ovšem nemohu říci např. u Bonegy, se kterými jsem měl před lety poměrně veliký problém...a nebyl jsem sám, protože se s ní v mém kraji moc neobchoduje... a od té doby jsem se s výrobky této firmy nikde nesetkal. Noark nenavrhuji a když ho reviduji, nemám s tím vlastně žádný větší problém. Byly tu daleko větší klumpy, jako např. Terasaky, CHINT, Kanlux a ty tak nějak z trhu přirozenou selekcí zmizely.
|
|
|
|
|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7

|
 |
« Odpověď #29 kdy: 13.05.2025, 16:56 » |
|
Osvěta zákazníka je fajn, ale praxe je taková, že existuje spousta lehkoživek, ne jen v elektrooborech, kterým levné výrobky řekněme nižší kvality, výrazně zlepšují ziskovost zakázky. A na ně cílí podobné značky. Jak už jsem psal dříve, i chint nebo terasaki dělá robustní výrobky, ale ne pro bytové instalace, protože tam pro ně prostor není a je dostatečný výběr. Vyplňují tedy poptávku obchodníků, po kterých zákazník žádá co nejnižší cenu. Nenadával bych tedy z principu na výrobce, on musí produkovat zisk, no a pokud je vyšší poptávka po low-cost materiálu, nebude produkovat top řady za velké peníze, kterých prodá minimum. To je jako s auty. Někdo koupí levnou dacii a stačí mu že ušetřil. Jiný koupí škodovku, protože je to takový celkem rozumný základní auto d dostupným servisem na každým rohu. No a další koupí medvěda, protože chce jezdit a nic nevymejšlet. A stejně tak vybere něco mezi kanyou a fazem, pokud má nějaké vědomosti.
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #30 kdy: 17.05.2025, 07:55 » |
|
Včera kontrola/měření po opravě revizních závad. PCH Eaton a na první dobrou jsou hodnoty OK. Tedy z5 k otázce. Pro mě zůstává značka NOARK tou, na kterou nevsadím ani kalhoty ze kterých jsem vyrostl. Osobně mi je jedno kde se co vyrábí. Je mi jedno kolik peněz někdo "nalil" do marketingu. Obzvlášť pokud je hlavním prodejním argumentem cena. Zajímá mě pouze data a zkušenosti z revizí nebo montáže. Hlavně moje zkušenosti, ale i zkušenosti mnohých kolegů okolo mne. Zkusil jsem se to nějak spočítat (přesnou statistiku si nevedu, kdysi jsem se pokoušel vést  ) ale vzpomněl jsem si minimálně na 13 PCH Noark, které jsem musel doporučit vyměnit. K tomu jako protipól jde o cca 4 ks chráničů různých značek za to samé období (navíc minimálně 2x to bylo poškozením sutí od sekání cihel nad rozvaděčem). Podle mého je to propastný rozdíl. Nevím zda šlo v případě Noarku o tu samou vadnou výrobní sérii, nebo to je všeobecná vlastnost. Norak (jeden zástupce Noarku) se mi k tomu nevyjádřil ani na přímý dotaz, tak těžko soudit. A protože se jedná o zvýšenou ochranu na které z mnoha důvodů velmi záleží, hlava mi napovídá že něco takového doma prostě nechcete. Asi jako že si nevyberete nikdy ty nejlevnější brzdové destičky, protože se bojíte že vám z delšího kopce mohou selhat a vy nechcete ohrozit nejen sebe, ale především svou rodinu. Tímto je pro mne téma NOARKu asi uzavřené. Kalhoty nevsázím 
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|