Předem se omlouvám, za pozdní odpověď, ale až nyní jsem zjistil, že tu je dotaz. Neměl jsem zaplé notifikace.
Aktuálně jsem ve fázi, kdy mám všechno propojené a informace do futury předávám přes tuto bránu
https://weinzierl.de/en/products/knx-modbus-tcp-gateway-716/ zápisem do registrů futury.
Aktuálně tohle, řešení silně nedoporučuji a já je budu během následujících 14 dní předělávat na řešení přes Home Assistant.
Důvod je takový, že na futuru můžete přes modbus připojit jen jeden master (nejde pak ani z registrů číst z jiného klienta) a jejich aplikace neumí zobrazovat data z registů, takže vidíte jen data z alfy. A pro odtahová tlačítka bych musel v knx dělat trochu větší logiku, což se mi zrovna moc nelíbí.
Za další gateway 716 je pěkný "krám", aktuálně řeším z jejich supportem:
- brána porovnává odesílanou hodnotu z předchozí odeslanou a když je stejná tak ji nepošle - samozřejmě v manuálu o tom není ani čárka - odpověď ze supportu optimalizace siťové komunikace -> bohužel futura si pamatuje, kdy bylo naposled zapsáno do registru a když zápis nepříjde cca do minuty znova, tak začne hlásit chybu externího senzozu, což je pochopitelné. Teplota se vám samozřejmě každou minutu nemění, ani když se posílá na 1desetinné místo
- brána dělá šíleně moc čtení z registrů do kterých se má jen zapisovat - takže jejich tvrzení z prvního bodu nějak nevychází, protože sice zápisy mají "optimalizované", ale že brána neskutečně šíleně opakovaně čte z regustrů je netrápí, i když není definovaný ani jeden datapoint pro čtení
Zjištětí těchto věcí nezabralo zrovna chvilku, protože brána nemá "žádný" log, kde by se dalo zjistit, co se vlastně děje. Takže jsem musel na síti mirrorovat porty a pres wireshark odchytnout pakety, které mezi bránou a futuru jsou posílány.
O alarmu od jablotronu, ještě silně přemýšlím jestli jej budu pořizovast, zatím mě nepřesvědčili, že se mi jejich řešení zamlouvá.