|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 18.04.2018, 09:45 » |
|
Předpokládám starý analogový systém 4+N. Zkuste si prohodit se sousedem telefon. Pozor na zapojení vodičů, abyste to pak dal zase dohromady. a bude tak třeba odborný zásah.
S největší pravděpodobnos tí bude tento zásah zapotřebí.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Ludvík Kubík
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 18.04.2018, 20:40 » |
|
Asi po 2 letech po instalaci nám přestal fungovat mikrofon DT, takže nahoře v bytě slyšíme, co ten dole říká, ale on nás neslyší.
Pokud byste oslovil mě, pak bych měl tyto otázky: Projevila se závada v záruční době, má vlastník nemovitosti (družstvo, SVJ, nebo vlastník bytu) kontakt na dodavatelskou firmu, uzavřeli jste s ní nějakou smlouvu, kdo je výrobce, o jaký systém se jedná??
|
|
|
|
|
Marek Tomis
Neverifikovaný uživatel @2

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 20.04.2018, 13:17 » |
|
Díky za reakce. Dělal mi to jeden známý elektrikář, který je momentálně mimo dosah. Jedná se se o analogový systém 4+n. Potřeboval jsem jenom vědět, v čem může být problém, a jestli ho zvládnu sám opravit, Asi to raději nechám povolanějším než do toho vrtat  .
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 21.04.2018, 07:35 » |
|
Než budete zkoušet výměnu přístroje se sousedem, zkuste si od něj nejprve půjčit sluchátko. U většiny přístrojů je sluchátko na konektor. Sluchátko se pak dá objednat zvlášť.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 25.04.2018, 06:59 » |
|
Často krát sa táto porucha prejavuje keď je poškodený spínač SA1 SA2 (viď príloha)
Také bych řekl, že to bude z 80% přepínač "pod sluchátkem".... Tam je i nečastější porucha u klasických telefonů - připojených metalikou.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 25.04.2018, 15:40 » |
|
Už se to tady řeší týden a výsledek zřejmě nula.
Pokud máte jakýkoliv voltmetr s rozsahem 20 až 30V= připojte jeho minus kablík (u digitálního není důležité dodržení polarity, ručičkový bude ukazovat za roh pod 0, pokud nebude polarita správně) na svorku č. 3 a kladný kablík dejte na svorku č. 2. Pokud naměříte něco mezi 6 až 12V, je kabeláž s největší pravděpodobnos tí v pořádku a chyba je v přístroji. Pokud naměříte 0, je třeba odpojit vodič ze svorky 2 a změřit jeho napětí proti sv.3, pokud i takto naměříte 0, je vadný vodič ke svorce 2, pokud naměříte 6-12 V je v přístroji zkrat - vyskytuje se zejména v přístrojích s předzesilovače m pro elektretový mikrofon.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
Marek Tomis
Neverifikovaný uživatel @2

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 26.04.2018, 09:29 » |
|
Vyřešeno to ještě není, ale ještě jsem se k tomu nedostal, mám i jiné povinnosti  . Nicméně podařilo se mi zajistit DT Tesla 85 4 FP 210 36 101. Potřeboval bych jenom vědět, zda je kompatibilní s mým přístrojem MaT Elektra U711.1. Nejdříve bych zkusil vyměnit to sluchátko, pak případně celý přístroj. Každopádně díky všem za příspěvky.
|
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 26.04.2018, 10:09 » |
|
Sluchátko nevyměníte, jsou jiná elektricky i mechanicky.
Vyměnit můžete jedině celý přístroj. Nebude vám však fungovat zvonění, chtělo by to přístroj 4FP 110 37, protože typ 36 má klasický bzučák, vy máte elektronickou návěst.
Propojení kontaktů:
U 711.1 4FP 110 36 4FP 110 37
sluchátko 1 6 6 mikrofon 2 2 2 spol vodič 0 3 3 tl. zámku 9 1 1 vyzvánění 3 x 4
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 27.04.2018, 07:05 » |
|
Ještě jsem minule nenapsal jednu věc, typy 4FP 110 xx a 4FP 210 xx se liší tím, že typ 110 má uhlíkový mikrofon, kdežto typ 210 má elektretový s předzesilovače m, funkčně jsou plně záměnné. Poslední trojčíslí v typu (u vašeho přístroje 101) znamená bílou barvu krytů.
|
Václav 3
|
|
|
|