Miroslav Nyč
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 24.03.2005, 05:21 » |
|
Jaké je vybavení elektroměrovýc h rozvaděčů předepsané energetickou společností na Jižní Moravě? Na stránkách www.eon.cz to nikde nemůžu nalézt. Poradíte mi někdo? Vím, že dřívější JME požadovala proudový chránič pře elektroměrem. Platí ještě tento požadavek v regionech, ve kterých společnost E.ON působí?
|
|
|
|
Miroslav Nyč
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 24.03.2005, 05:50 » |
|
Upřesňuji: konkrétně se mi jedná o schéma zapojení elektroměrů při různých sazbách. Máme dodat na Jižní Moravu staveništní elektroměrový rozvaděč pro stavbu rodinného domu, který bude vybaven jističem před elektroměrem s In 32 A, čili tzv. přímé měření. Jaký připojovací standard je platný na Jižní Moravě?
|
|
|
|
Mirek Karel
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 24.03.2005, 07:29 » |
|
Teda nechci se dotknout JME ,ale jejich web je samá výroční zpráva a samá chvála.Také jsem tam schemata nenašel.Jedině doporučuji zavolat na jejich info linku.Ale z vlastní zkušenosti vím,že co nemám na papíře, tak.........St áhnul jsem si formulář pro nový odběr a tam je kolonka pro hodnotu hlavního jističe,nikde se tam nezmiňují o chrániči.Ale jak říkám,zavolejte na služebnu,třeba vám pošlou faxem nebo mailem své požadavky.
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 24.03.2005, 07:39 » |
|
.Už dlouho jsem nebyl na stránkách JME,ale kdysi jsem si nějaké soubory stáhnul .Ono je asi jedno jestli je to JME nebo jiná distribuční společnost.Des ka musí být 450x450,hlavní jistič charakteristik a "B".Jestli máte zájem mohu poslat soubory.Jeden obsahuje schéma zapojení elektroměrů,druhý je povídání o přípojkách.S pozdravem chladekst@iol.cz
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 24.03.2005, 07:58 » |
|
Působím na JM, v elektroměrovém rozvaděči není nutný proudový chránič. Oproti jiným krajům jsou u nás požadovány vodiče CY 10 k elektroměru,pokud je před elektroměrem jenom jistič. Pokud je před elektroměrem proudový chránič, mohou být použity vodiče CY 6. Jinak zde žádné zvláštnosti nejsou.
|
|
|
|
Miroslav Nyč
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 24.03.2005, 08:01 » |
|
Na stránkách jiných energetických společností schémata jsou. Byly i na původních stránkách JME. Já ale potřebuji standard jihomoraváků, protože nechci mít problém s nesplněním jejich požadavků. Znovu opakuji, že oni měli svůj specifický požadavek oproti jiným společnostem právě v tom předřazeném PCH.
|
|
|
|
|
|
Miroslav Nyč
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 24.03.2005, 16:05 » |
|
Samozřejmě, ale až za elektroměrem - v již měřené části.
|
|
|
|
|
Miroslav Nyč
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 25.03.2005, 05:52 » |
|
Jaký byl a je provozován druh sítě na JM? Nebyl chránič požadován proto, že se v tomto případě jednalo o síť TT?
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 25.03.2005, 07:47 » |
|
To Nyč: Dříve byla hlavně na vesnicích takřka výhradně síť TT, použití chrániče bylo vyloženě předepsané (před elektroměrem). V současné době jsou podle JME (EON) téměř všechny sítě TN-C. V praxi je to možné identifikovat podle venkovního vedení, pokud jsou použité dřevěné sloupy a přípojky provedené vodiči, zřejmě jde o síť TT, pokud jsou sloupy betonové a přípojky provedené závěsným kabelem, jde o modernizovanou síť TN-C. Trochu jsem to zjednodušil, ale v podstatě to tak je.
|
|
|
|
Ivan Ševc
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 25.03.2005, 19:24 » |
|
Mohu vám schémata oskenovat a poslat mailem. Máte-li zájem napište na seiv@seznam.cz.
|
|
|
|
Zdeněk Brancuzský
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 29.10.2005, 18:36 » |
|
Omyl,u staveništních rozvaděčů musí být proudový chránič před elektroměrem a dokonce i před hl. jističem ! (požadavek E.ONu.)
|
|
|
|
Jan Vykoupil
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 04.11.2005, 09:41 » |
|
Pane Hasalo, kde se píše o té nutnosti průřezu 10, pokud je tam jistič. Mám poslední "Připojovací podmínky...... .." JME z 7/2003 a tam se píše v odstavci 5.1.1., že min. průřez je 6 mm2. O jističi, či chrániči ani slovo...... Že by vydali ještě něco jiného? Nasměrujte mě, prosím.
|
|
|
|
|
|
Ivan Ševc
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 28.11.2005, 10:31 » |
|
Mám připojovovací podmínky JME v elektronické podobě pdf. Má-li někdo zájem, může si ně napsat na mail seiv@seznam.cz
|
|
|
|