Jakým způsobem zpozdit signal privadeny do stykace?
Pavel Horský:
Naprosto souhlasím s kolegou Červeným. S ELKEM mám ty samé zkušenosti. Jejich výrobky mi připadají jako levné hračky z Chiny na jedno krátké použití. Nepomlouvám, sděluji své zkušenosti.
Otakar Dosbaba:
No na rovinu se přiznám, že také nemám v případě různých všemožných instalací s Elkem úplně nejlepší zkušenosti. Jenže jak u kterého přístroje. Avšak pokud vyloučím případy, kdy nebyly dodrženy okolní technické podmínky, zaručující bezchybný provoz (nedodržení charakteru ACxx, okolní teplota, velmi silně zarušené prostředí), pak se počet nespolehlivě fungujících přístrojů zásadním způsobem eliminuje. Ale on už to zde kdysi i někdo uváděl - tuším že Ing. Kůrka. Navíc souhlasím, že za cenu, odpovídající výrobkům užitých v méně náročných bytových instalacích nelze očekávat bytelné "těžko-průmyslové" parametry a držáky. Jenže to už se přesouváme k jiné kapitole, která má i zde někde své vlastní diskusní vlákno. V Elku by měli občas sáhnout po kvalitnějších součástkách. Asi bude lepší trochu výrobky zdražit, vsadit na spolehlivost a vykopnout kšefťáky s čínskými napodobeninami, než díky tomu pomalu a jistě v konkurenčním boji skončit, Tele-Haase útočí... ;) Aby se to tuzemskému výrobci podařilo, držím palce, ten sortiment je opravdu fajn.
Zdenek 2752:
.
Pokud nezáleží na přesnosti, a čas 1 -2 vteřiny vyhovují, a je-li stykač na 230V, tak fandím tomu startéru. Účel světí prostředky. Předpokládám překlenutí kontaktu startéru samodržným kontaktem.
Já vidím eleganci v jednoduchosti.
Arnost007:
Panove, (poklona) za ohlasy ! Vyzkousim to reseni se starterem.
Martin Novák:
To Cerveny:
Capu vase znechuceni pristupem k vasi reklamaci. Bohuzel nejeden domaci vyrobce ma v tomto co dohanet. Ale jinak, k te vasi averzi vuci Elku. Namontoval jsem od nich do ruznych rozvadecu nekolik stovek modulu (casovace, termostaty, hladinovky, rele) zatim pokud vim bez jedine reklamace. Mozna je to tim, ze se cely svuj zivot ridim heslem "veci se maji pouzivat na to, na co jsou urceny".
Nekam do prumysloveho rozvadece na pozici kde je vyzadovano 12000 cyklu denne da Elko jen blbec, tam patri neco zcela jineho. Jenomze ty prumyslove komponenty taky neco stoji a davat treba nejaky prumyslovy casovac nekam do rodinneho domku kde se pozaduje zpozdeni sepnuti stykace nocniho proudu je taky trochu extrem.
Proto jsem rad, ze treba vedle Moelleru nebo Siemense existuje i Elko, ktere treba do bezne instalace rodinneho domku staci s rezervou...
P.S. Jeste k tem francouzskym autum. V rodine mam dve, na firme dalsi 3, s lvickem ve znaku. Nejstarsi ma 6 let. Jsou jen dva duvody, proc zatim ty auta videli servis zevnitr. Rocni standartni prohlidka a nebo lecba nasledku ruznych exhibici jinych ridicu... Kdyz to srovnam treba s kamaradem ktery si koupil Fabii, zarovky a vahy vzduchu bere jako spotrebni zbozi a na predni naprave uz nema jediny puvodni dil (2 roky), nebo s kolegou co jsi koupil Roomstera a v servisu jej ma skoro vic nez pred barakem...
I kdyz uznavam, ze treba na kvalitu japoncu francouzska auta nebudou mit jeste dost dlouho.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana