Je dostatečný přívod pro chatu kabelem CYKY 3Cx2,5mm2 ?
Pavelka Květoslav:
Vladimír Seidl :
Psal jsem sauna , ne sauny , což je z el. hlediska celkem důležité .
A nemusí to být hotel , před týdnem jsem byl na !chatě! , je tam 16 míst na spaní (1.patro) a dole v přízemí je právě společenská místnost , kuchyňka , nějaké pokoje (byl tam bordel) v chatě dvě koupelny , vše v el. prostě i topení a jedna souna . Žádný hotel a když jsem otevřel rozvaděč (musel jsem se podívat ) , nestačil jsem se divit co taková chatička potřebuje za elektro věcičky (chrániče,jističe,stykaže,relátka)
a kvůli 2 a půlce kopat rejhu 25m mě jde proti smyslu , to se omlouvám tedy .
Václav 3:
Nejde o to co tam bude stát za pár let - i když mám známého a ten právě bourá chatu a bude místo ní stavět domek pro dceru a jak je rád, že má pořádný přívod a nemusí ještě obíhat RZ kvůli přípojce. Ale k věci samotné. Majitel chatky začne určitě využívat elektřinu nejen na dvojvařič a až jeho žena bude vařit knedlíky ( na tom dvojvařiči ) a v troubě husu na nedělní oběd, on dostane nápad, že mezi tím poseká trávu, potom zjistí, že jednofázový přívod není to pravé ořechové
Pavelka Květoslav:
3Cx2.5mm i kdybych věděl že tam budu mít jen nabíječku na mobil ??
Nenene , ten co to doporučil či dokonce provedl ví co dělá (a ví že špatně)
Investorovi řekl:
"Nátahnu 3x6 za 10 000
nebo 3x2.5 za 4000
Mě to je jedno jak chcete,fungovat to bude"
Investor ušetřil pár tisíc a je spokojenej ...
Jan Franěk:
Otázka byla jestli je to špatně nebo ne a jaký je náš názor na takovou přípojku.
Normy jsou dodrženy, ale řemeslník není spokojen. Určitě se pár ušetřených korun nevyplatilo.
Teda pokud opravdu bude jen nabíjet mobil a svítit, tak možná jo. Jen aby to stačilo ještě za rok. o:-)
Další úpravy jsou pak většinou dražší.
Josef Křemen:
3x2,5 jako přívod, tak leda na osvětlení chodníku. A co použít tento argument:
Přes elektroměr je soustava TN-C.
Přesvědčit, že první možné místo rozdělení na TN-C-S je v chatce.
Za podmínky minimálního průřezu PEN vodiče je minimální průřez kabelu 4x10. Přeci v těchto případech norma nerozlišuje jaké předpokládané zatížení. Nebo se snad pletu?? Rád se nechám poučit od zkušenějších kolegů.
ČSN 33 2000-5-54 xxx a nebo 4-41-xxx.
Ale na tyto "elektrikáře" a investory normy neplatí.
A blbýho elektrikáře tohle nenapadne i kdybyste ho mlátili.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana