Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  PROFI zóna.
| |-+  JAKÉ DOKLADY? - živnosti, osvědčení, legislativa
| | |-+  Může osoba s §8 (dod. způsob), fakturovat samotný materiál?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2 Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Může osoba s §8 (dod. způsob), fakturovat samotný materiál?  (Přečteno 11204 krát)
Pavelka Květoslav
Neverifikovaný uživatel @1

« kdy: 15.01.2008, 15:52 »

Může osoba s §8 (dod. způsob),  fakturovat samotný materiál?

Když např. nakoupim materiál za 200 000 .- a přijde někdo že chce koupit např. 1000m CYKY 1,5 mm ,  za cca 12 000 .- ,  mohu mu vydat fakturu pouze na materiál nebo je zapotřebí i další živ.list - nákup prodej?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Radek Kroutil
*

OSVČ, Štěchovice Praha-západ

« Odpověď #1 kdy: 15.01.2008, 17:19 »

Pokud nemáte dokazatelný nákup na uvedenou akci v rámci dodavatele zakázky, tak potřebujete mít i ŽL na Nákup a prodej zboží za účelem dalšího prodeje
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz
Milan Karvánek
ČESKÝ ELEKTRIKÁŘ
*

RT E2A

« Odpověď #2 kdy: 15.01.2008, 19:01 »

Zkuste nahlédnout do Živnostenského zákona, tam se snadno dočtete jaké činnosti můžete se svým ŽL provozovat.  Polibek

Štefan Beláň
Karlovy Vary
*

Chránič je chránič!

« Odpověď #3 kdy: 15.01.2008, 19:11 »

Já to tak černě nevidím. Když chcete mít klid, tak do faktury napište - cena včetně montáže.   Mrknutí
Materiál běžně prodávají všechny montážní firmy, aniž by měly ŽL na nákup a prodej.

Důležité je pouze zaplatit daň.

Chránič chrání - jistič jistí.
Petr Doležal
*

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)

« Odpověď #4 kdy: 15.01.2008, 19:38 »

A když jako montážník nakoupím nějaký specielní materiál (nepoužitelný na jiné zakázky) a z konkrétní zakázky sejde, tak to nemůžu odprodat ? Doživotně v zásobách ?
Myslím, že Nákupem pro další prodej se rozumí soustavná činnost.

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
František Jiráček
*

« Odpověď #5 kdy: 15.01.2008, 19:54 »

Mě na živnostenském úřadě odpověděla paní na stejnou otázku, že pokud prodej nepřesáhne montáže, tak mohu i prodávat.

Tak asi jo.
Martin Novák
*

« Odpověď #6 kdy: 15.01.2008, 20:07 »

On je tady snad nekdo, kdo si nenechal na zivnostensky list napsat neco na styl "nakup a prodej v rozsahu volne zivnosti" nebo "obchodni cinnost a sprostredkovan i" ?  To mate tak malo predvidavosti, lidi ?
Pavelka Květoslav

« Odpověď #7 kdy: 15.01.2008, 20:23 »

Velkosklad mě prodává kabely po 100m ,  tak jsem myslel že bych si domů jakoby na sklad nakoupil materiál třeba za 100 000 .- a po různých akcí bych to rozprodal ...

To Beláň: A když nejsem plátce DPH  ?

To Karvánek: Ještě než jsem sem vlezl ,  tak jsem tušil že mi toto napíšete  Mrknutí

To Jiráček : Montáče myslíte včetně materiálu ? Nebo jen práci ,  materiál snad každýmu vyjde více než práce nebo jste moc drahý  Smích
Pavelka Květoslav

« Odpověď #8 kdy: 15.01.2008, 20:39 »

No úplně nejlepší si bude udělat volnou živnost č.73 :

73. Velkoobchod
Nákup a prodej zboží za účelem jeho dalšího prodeje k další podnikatelské činnosti.

To je přesně co potřebuji že ?
Petr Doležal
*

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)

« Odpověď #9 kdy: 15.01.2008, 21:07 »

To Pavelka k DPH:
Připusťme, že máme dva podnikatele, kteří si nezapočítávají zisk, náklady na sklad a pod.,  a mají stejné rabaty u stejného dodavatele.
Podnikatel A je plátcem DPH:
Cena kabelu 100 Kč + 19 Kč = 119 Kč . Dál to přeprodá zákazníkovi, taky plátce a jemu DPH 19 Kč vrátí FÚ, neboli zákazník platil 100 Kč
Podnikatel B není plátcem DPH:
Nakoupí také za 119 Kč, prodá za 119 Kč a zákazníkovi, plátci DPH FÚ nevrátí nic, neboli zákazník platil 119 Kč
Závěr: Jakou šanci máte jako neplátce (B) ?
 Výše uvedené samozřejmě neplatí, když zákazník je neplátce DPH (občané). A m.j.,  kdyby se vám dařilo a měl určitý obrat, budete plátcem DPH povinně.

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
Milan Karvánek
ČESKÝ ELEKTRIKÁŘ
*

RT E2A

« Odpověď #10 kdy: 15.01.2008, 21:11 »

TO: Pavelka> Nic ve zlém, ale Vy si o to svými dotazy přímo koledujete!  angel Všechno má přece svá pravidla a chcete-li být skutečným profesionálem ve svém oboru, musíte si umět zjistit řadu informací a to tak, že kvalitních a opravdu závazných. Jste, nebo budete samostatně vystupující elektrofirma, takže mít našprtaný živnostenský zákon a pasáž o své živnosti je z obecného hlediska úplný základ. Pak samozřejmě ještě spoustu dalších věcí přímo odborných. Já bych vám zde býval mohl napsat, že prodávat můžete a proč, ale když si to sám přečtete a pochopíte ten text, už to nikdy nezpomenete a budete tak snadno umět odpálkovat různé dotěry z řad úředníků či jiných pochybovačů, když vás budou chtít pobuzerovat.

Pavelka Květoslav

« Odpověď #11 kdy: 15.01.2008, 21:23 »

To Karvánek : Začátky jsou těžký ,  ale občas sleduji vaše příspěvky celkm často vidim odpovdi typu najděte si odborníka a ten si poradí ,  to je rada k ničemu ,  ale beru ji vtom ohledu ,  že pokud tazatel nemá ani páru o zapojení např. vypínače ,  tak odpověď je na místě ,  ale pokud se zeptám na takovou to věc ... to nikoho nikde nezabije  Mrknutí
Milan Karvánek
ČESKÝ ELEKTRIKÁŘ
*

RT E2A

« Odpověď #12 kdy: 15.01.2008, 21:27 »

Viz můj předchozí příspěvek, nezabije, ale ani nepoučí, respektive pouze na základě mouder z internetové diskuse se z vás profesionál asi nestane. Dál není co dodat.
Mám na to jiný úhel pohledu, dnes chce každý instatntní radu a nejlépe hned a bez vlastní námahy, s tím nesouhlasím a není to můj životní přístup.

Pavelka Květoslav

« Odpověď #13 kdy: 15.01.2008, 21:28 »

A k panu Doleželovi:

Myslím si i že jako neplátce bude práce dost ,  ovšem je jasné že zákazník mě může kvůli tomu odkopnout.Ale je téměř jasné že tam spadnu tak jako tak ,  ptz za rok mít obrat milion ,  v elektrooboru ,  to je nic ... na to že je leden ,  tak už jsem ve čtvrtině ,  ale budu se snažit tak nespadnout ,  ptz mám ještě jiné podnikání ,  které naopak vyžaduje abych byl neplátce,je to těžký v dnešní době ... Ono když to bude někdo hrotit ,  tak mu můžete udělat slevu na práci a má to skoro jakoby odečteno ,  samozřejmě jsem na tom bit já ,  jako živnostník . . .
Pavelka Květoslav

« Odpověď #14 kdy: 15.01.2008, 21:34 »

To Karvánek :

Každý si musí všechno vybojovat ,  to je jasné ,  ale to papírování  Smutek Ztoho jsem paf ,  nemít účetní ,  tak asi nemůžu ani podnikat  Mrknutí
Prostě chvilku trvá než se člověk zajede a ví vše potřebné a proto se člověk ptá aby se vše dověděl a neměl problémy ,  viz. moje otázka. Myslel jsem ,  ano myslel a myslet je hovxx vědět,vím ,  ale myslel sem že pokud mám dodavatelskou činnost ,  tak mohu materiál nakoupit do zásoby a postupně ho rozprodávat a hle ,  není tu skoro žádná jasná odpověď  ,  tudíž nejsem sám kdo to pořádně neví ,  vy pane Karvánek jako letitý profík ,  už má všechno v malíku a takové lidi beru s respektem a ptám se právě jich ,  protože právě oni to vědí naprosto přesně ... proto si to raději pojistím s další živností aby nenastal zbytečný problém ...
Bartoň Jiří
OSVČ-Revizni technik E2/A, EZS Ostrava
*

Nejhorší když vás to baví

« Odpověď #15 kdy: 15.01.2008, 22:40 »

Pokud je to materiál z oboru tak je zbytečný další ŽL.
Materiál pro obor elektro je tak široký pojem ,  že zdůvodnění není problém.
Od fůry písku až po elektronické komponenty. Hlavně mít poruce přijatelné vysvětlení
Neměl by ten prodej být ztrátový.
Vlastně nakupujete materiál a prodáváte ho se službou. Jestli je to jenom přirážka nebo instalace v tom se nikdo rýpat nebude. Hlavně platit daně zle

Plátce DPH je dnes nutnost, ale záleží pro koho a co děláte více.

Svůj první jistič jsem vyhodil v roce 1967 svým tříletým tělem pomocí otvíráku  na sardinky.Od té doby vím na které straně je fáze.
Milan Karvánek
ČESKÝ ELEKTRIKÁŘ
*

RT E2A

« Odpověď #16 kdy: 15.01.2008, 23:00 »

TO: Pavelka> mě to přeci jen nedá, za tu dobu, co píšete do tohodle vlákna už jste moh mít ten článek živ. zákona, který se vás týká dávno přečtený  Kroutím očima . Je to jak píší kolegové, není třeba zvláštní ŽL na prodej, ale přesné znění si v zákoně fakt přečtěte sám.

Pavelka Květoslav

« Odpověď #17 kdy: 15.01.2008, 23:04 »

Chápu pane Karvánek že mě tu nechcete aspoň rok vidět ,  ale stejně se zeptám ,  ptz živnost takovou jakou mám ,  je že mohu : Montáž a instalace el. přístroju do 1000V . Ale o prodeji  ??

To Bartoň:
Takže prakticky mohu vystavit fakturu pouze na materiál ? Je to přeci klasický nákup-prodej .
Stran: [1] 2 Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.02 sekund, 20 dotazů.