Netušíte, proč ty jističe padají?

<< < (3/5) > >>

Jaroslav Hasala:
Osobně bych asi primárně rozebral elektroměrový rozvaděč, pokud nebude problém tam, asi bych vyměnil vodiče od elektroměru k podružným rozvodnicím ...
Nebo je aspoň vyndat, pokud jsou ve stoupačce, dříve se pro svazkování vodičů používaly Al pásky (s bužírkou),  po nějakém mechanickém zásahu mohlo dojít k prodření vodičů...
Rozhodně proveďte to měření izolačních stavů mezi jednotlivými přívody pro byty. V podružných rozvodnicích musíte vypnout hlavní vypínač nebo všechny jističe, v elektroměrové rozvodnici musíte odpojit odvodní fázové vodiče z elektroměrů ....
BTW co ta impedace na vstupu ?
Ale jističe MOELLER PL7 vydrží hodně, je to divné ...

Rudolf Parisch:
Impedanci na vstupu jsem neměřil ...měl jsem jen postarší měřák na izolační odpor ...přívody do bytů jsme si odpojil jak na svorkovnici ve stoupačce ...tak v rozvodnici v bytě ...a měřil mezi sebou ...proti prodlužováku ....

ještě jedna informace ...hned vedle domu je trafostanice ,ze které je do domu přívod

Rudolf Parisch:
a vodiče samozřejmě prošel centimetr po centimetru ....byly měděné a v pořádku ....

Jaroslav Hasala:
Nebo mě napadla ještě myšlenka :
Pokud jsou ty jističe těsně vedle sebe, zkrat na prvním jističi by mohl spustit i zkrat na ostatních - dojde k ionizaci prostředí, vzduch se stane vodivým ...
No a další průběh by byl stejný jak jsem popsal výše ...
Ale to už se pouštím na tenký led, je tam hodně ALE, především by musela mýt velmi nízká impedance na vstupu ...
Potom by pomohlo prostorové oddělení jističů, tak aby nebyly těsně u sebe ...

Jaroslav Hasala:
Tak potom zbývá už ten elektroměrový rozvaděč ... Ten jste asi nerozebíral ?
Hledejte stopy po zkratu...
Jak to vypadalo u těch zničených jističů, byly ohořelé ?
Jestli budou "stopy" jen u jističů, potom připadá v úvahu jen to, co jsem psal v předchozím příspěvku ...
Nemáte foto ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana