Jak se tedy v roce 2026 revidují hromosvody ESE dle 62 305?
František Šohajda:
Citace
ČSN EN 62305-3 ed. 2 ZMĚNA Z1
Hmotné škody na stavbách a ohrožení života, včetně všech alternativních ochran před
bleskem, např. jímače ESE
Potom jak to doopravdy je?
Když někomu řeknu že ESE u nás není dovolen a nyní je zase v normě, tak si lidé pomyslí, to je ale B.b!! (zle)
Někomu pošlě vyjádžení TIČRu o ESE a nyný to už neplatí?
Já to také nedělám,ani nereviduji ,ale majitelé chtějí proč to nechci dělat?? (box)
Pavel Čermák:
Proč to nechci dělat? No nemám onu kouzelnou krabičku, která otestuje "funkčnost bambule".
(možná trochu alibizmus, ale je to tak).
Miroslav Minařík:
Citace: František Šohajda 07.02.2026, 16:28
Když někomu řeknu že ESE u nás není dovolen a nyní je zase v normě, tak si lidé pomyslí, to je ale B.b!! (zle)
Já to také nedělám,ani nereviduji ,ale majitelé chtějí proč to nechci dělat?? (box)
Franto, nemyslíš, že už tapetuješ? Opravdu je nutné to stále opakovat o TIČRu a ESE? Moderátor to pak maže a jiný nadává, že má demokratické právo.
Citace: František Šohajda 04.02.2026, 11:34
V tomto projevu pana Šturmy čas 1.38.30 hod říká ,že Evropská komise schválila v loni ESE i u nás,že 62305 má už zakomponovanou normu francouzkou, která EK schválila.ESE je tím pádem povolen i u nás, revize jsou také možné legální, jen je u nás málo MP na hlavici!! O0
Tedy, nejdřív si ujasněme co milá komise EU tedy uvedla. Kde to je?
Pavel Horský:
A to se jako musím někomu zpovídat?
Prostě o nedělám, je mi líto, obraťte se na někoho jiného. Google jistě napoví někoho vhodného.
Loučím se a zavěšuji telefon.
Co je komu do toho proč to nedělám?
Laik si stejně vždy bude myslet, že jsem blb, tak co?
Jan Franěk:
A četl jste všechno co se v normě píše? ESE můžete namontovat, ale protože norma jasně říká jak má vnější ochrana vypadat a dle čeho se navrhuje, tak se z ESE stává jen drahá ozdoba na konci Divišovi a Franklinovi koncepce ochrany před bleskem.
Naopak jako chybu vnímáme využití NFC normy, která na našem území neplatí.
Prohlášení TIČRu říká jen to, že ESE můžete montovat v souladu s návodem výrobce a že za to TIČR nenese žádnou odpovědnost.
Tedy k tomu přistupuji jako kolega Horský a mnoho dalších kolegů - odmítám tyto zakázky s tím že ESE nevěřím, tudíž neumím a neřeším. Víc zákazník vědět ode mne nemusí. Pokud bude mít zájem, najde dost jiných firem které mu rády pomohou s ESE na jeho objektu. Jeho volba.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana