Jak se tedy v roce 2026 revidují hromosvody ESE dle 62 305?

<< < (4/5) > >>

Lázeňská Veverka:
ad. pravidelné revize ESE, neprovádím, odkazuji na zhotovitele. Když je v předchozí revizi uvedeno že byl použit nějaký zvláštní hentontec tester od výrobce hlavice, ještě dodávám, že tyto testery nejsou volně k prodeji, takže i kdybych chtěl, tak to nejde. Zajímalo by mě, zda ty testery mají kalibrované.

ad. přednáška. Chápu, že když jsou stromky ohnuté na jednu stranu, tak se je zahradníci snaží ohýbat na druhou stranu. Už nechápu proč si pro tu potřebu vymýšlí neuvěřitelné kraviny, jako například že když RT nemá u výchozí revize prohlášení od projektanta + šéfmontéra, tak je to závada a nemůže vydat kladnou revizní zprávu.
 „prohlášení projektanta“ a „prohlášení montéra/zhotovitele“ si RT klidně může dát jako přílohu k revizní zprávě, ale samo o sobě to nepřekreslí právní odpovědnosti tak, aby RT „nesl méně“ nebo aby se odpovědnost „přenesla“ na někoho jiného. Prostě každý musí dělat svou práci pořádně.

Nebo že revizní zprávu lze předat pouze osobě odpovědné. Revizní zprávu si může objednat každý kdo chce a tomu úplněkaždému ji lze také předat. Takové školení je zadarmo drahý, protože pořád stojí čas. Kdysi jsem řešil, co dělat když přijdu na závažné závady, které představují veřejné ohrožení a provozovatel revizi odmítne převzít (strčí hlavu do písku)? Bylo mi doporučeno právníkem že není dobré "mlčet" ale předat revizi například zřizovateli organizace.

František Šohajda:
Citace

Opravdu je nutné to stále opakovat o TIČRu a ESE?

Zatím jsem neviděl od další instituce žádný jiný popis stavu ESE  v ČR jen od TIČRu! O0
Proto zde mluvím o TIČRu.

Pavel Horský:
Citace: Lázeňská Veverka  08.02.2026, 08:35

„prohlášení projektanta“ a „prohlášení montéra/zhotovitele“ si RT klidně může dát jako přílohu k revizní zprávě

A jak RT projektanta donutí k vystavení takového prohlášení?
Už se vidím, jak toto pro někoho dělám  (dance)
Na takové požadavky a nařízení mám poměrně velikou alergii.

Pavel Horský:
A tak popojedeme trošku málo do hloubky problému. Nechť si každý čtenář udělá svůj obrázek.

Milan Hudec:
Pokud se čarodejnice řádně zaangažují, bude jejich zaříkávání vzato za ofi. léčbu.
Není ti dvacet, abys byl tak naivní.
No a nyní prakticky:
Výhoda aktiváku v jednom svodu jde velice rychle dolů s přihlédnutím k tomu kolik svodičů bleskového proudu musím instalovat pro vnitřní instalace.
Vlastně býti výrobcem svodičů/přepěťovek, tak ESE miluji.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana