Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -A- Nově přidané příspěvky ke kontrole moderátory
| | |-+  Opakované téma
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Opakované téma  (Přečteno 676 krát)
Zóna A - zde na příspěvky nelze odpovídat. Vyčkejte na přesunutí moderátory do zóny B
Milan222
Neverifikovaný uživatel @1

« kdy: 01.08.2025, 15:25 »

Chtěl bych se poradit ohledně studia.

Aktuálně řeším z pracovních důvodů rekvalifikaci na elektrikáře. Tedy rád bych zvolil správnou postup a moc se neorientuji v možnostech.

Jsem SŠ s maturitou (gymnázium) +2 roky nedodělané VŠ elektro.
Doposud se zabývající softwarem (osvč).

Doba mě ale po letech postupně tlačí do jiných činností, se kterými sice mám zkušenosti, ale nemám kvalifikaci (výměny komponent v počítačích, drobné zásahy do elektroinstala ce jako výměna zásuvky či koncovky kabelu u zákazníka atd).

Tedy budu se muset vrátit do školy. Kromě klasických forem studia jsem potkal i několik nabídek 3-4 intenzivních měsíčních rekvalifikační ch kurzů (Ostrava, Praha, Brno). Ty tvrdí, že po absolvování tohoto kurzu se účastník stane
elektrikářem (montér elektrických instalací (kód 26-017-H),   
Montér elektrických sítí (kód 26-018-H),   
Montér elektrických sítí (kód 26-018-H),   
Montér slaboproudých zařízení (kód 26-020-H),  
Montér hromosvodů (kód 26-021-H)).

Je to opravdu tak, že v současnosti je možné absolvovat elektrikáře takto zkráceně a pak složení zkoušek s tím, že podmínkou je následná roční praxe pod firmou?
Poté mohu samostatně provozovat tyto činnosti i bez absolvování klasického studia?
Pokud vím, dříve to možné nebylo.

Moderátor - Jako absolvent gymnázia byste mohl vědět, že toto není otázka a před otazníkem se mezera nedělá, viz "Zkušenosti se studiem elektrikáře formou 3 měsíčního kurzu ?" A nakonec, když ignorujete místní pravidla, nečekejte, že to tu budeme vypisovat znovu.
Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.19 sekund, 21 dotazů.