Milan222
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 01.08.2025, 15:25 » |
|
Chtěl bych se poradit ohledně studia.
Aktuálně řeším z pracovních důvodů rekvalifikaci na elektrikáře. Tedy rád bych zvolil správnou postup a moc se neorientuji v možnostech.
Jsem SŠ s maturitou (gymnázium) +2 roky nedodělané VŠ elektro. Doposud se zabývající softwarem (osvč).
Doba mě ale po letech postupně tlačí do jiných činností, se kterými sice mám zkušenosti, ale nemám kvalifikaci (výměny komponent v počítačích, drobné zásahy do elektroinstala ce jako výměna zásuvky či koncovky kabelu u zákazníka atd).
Tedy budu se muset vrátit do školy. Kromě klasických forem studia jsem potkal i několik nabídek 3-4 intenzivních měsíčních rekvalifikační ch kurzů (Ostrava, Praha, Brno). Ty tvrdí, že po absolvování tohoto kurzu se účastník stane elektrikářem (montér elektrických instalací (kód 26-017-H), Montér elektrických sítí (kód 26-018-H), Montér elektrických sítí (kód 26-018-H), Montér slaboproudých zařízení (kód 26-020-H), Montér hromosvodů (kód 26-021-H)).
Je to opravdu tak, že v současnosti je možné absolvovat elektrikáře takto zkráceně a pak složení zkoušek s tím, že podmínkou je následná roční praxe pod firmou? Poté mohu samostatně provozovat tyto činnosti i bez absolvování klasického studia? Pokud vím, dříve to možné nebylo.
Moderátor - Jako absolvent gymnázia byste mohl vědět, že toto není otázka a před otazníkem se mezera nedělá, viz "Zkušenosti se studiem elektrikáře formou 3 měsíčního kurzu ?" A nakonec, když ignorujete místní pravidla, nečekejte, že to tu budeme vypisovat znovu.
|