,
koupil jsem RD z cca. roku 1900. Následně prošel několika rekontrukcemi a má udělané kompletní nové el. rozvody vše v mědi hlavní jistič 3x25A, skříň pro elektroměr je pro dvoutarif s vydrátováním. Domácí rozvaděč obsahuje i proudové chrániče i třífázový stykač na který je připojený bojler pro ohřev vody (nyní spínaný ručně jističem relé). Dle info bylo vše připraveno na dvoutarif akorát to nikdo nedotáhl do konce (schválení).
K rozvaděči jsem našel jen rukou nakreslené el. schéma dále nic, papíry ani revize žádné pokud vím (je nějaká databáze?? kde bych koukl zda byla udělána). Co vše bude potřeba dodělat jak pro osobní klid tak pro schválení přechodu z D02d na D25d? A kolik to může cca. stát?
To že si musím pozvat revizáka je mi jasné. Jde mi o to abych neskončil "jen s papírem" (tak jako jsem skončil po kontrole spalinové cesty kdy borec dal razítko vzal peníze a chtěl jít aniž by vůbec viděl komín), ale abych měl zadání a věděl jsem co vše má projít a co vše mi má vydat za papíry.
A ještě rád bych v budoucnu FVE a slyšel jsem o nutnosti měření uzemění. Na pozemku bylo někdy před 20-25lety uděláno kompletně nové uzemenění pro hromosvod a asi i domácí rozvaděč. Je to součástí této revizní zprávy nebo se jedná o úplně jiné měření, které si musím objednat zvlášť?

za odpovědi