Může být bojler (AEG - 120l) umístěn nad vanou?

<< < (3/5) > >>

Milan Karvánek:
Milé Jiljí, pokud chcete být na tomto fóru nazýváno pánem, není nic jednoduššího, než se slušně zaregistrovat pod vlastním jménem  8) .
A ke vzniku projektu > zákazník sdělí projektantovi své požadavky (třeba umístit boiler nad vanu) projektant zváží technické možnosti a reálnost a navrhne odpovídající řešení v souladu s ČSN.
To že spousta investorů jsou "zmatení a nevědí co chtějí" a že spousta montérů jsou chytrolíni, kteří se projekty "zásadně neřídí" je však také pravda.

Je naprosto tristní, aby pan Marek jakožto investor, neelektrikář, si na základě nepřesné informace montéra zjišťoval ze štítku boileru krytí a porovnával si ho s podmínkami uvedenými v ČSN. Tohle je přece práce toho pozvaného odborníka! Pokud má však jen šikovné ruce na práci a nemá normy v hlavě, měl by si sám vyhledat ke spolupráci nějakého kolegu projektanta. Není ostuda, že někdo něco přesně neví, ale je tragédie, že mnozí polovzdělaní montéři vydávají své doměnky za závzné požadavky a tvrdí, že "projektanti jsou hlupáci" a revizní technici jsou "zbyteční darmožrouti",  protože on pan mistr ví vše nejlépe sám.

Martin Kurka:
Pánové, prosím vás, pojďte Vaši diskuzi o vztazích investor-projektant-montér-revizák přesunout z této koupelny a z této vany pod AEG boilerem jinam. Rád se pak přidám :). Nemyslím, že je nutné být v této diskuzi ve vaně, aby mohla odtékat diskuzní špína, vždyť sedíme na jedné větvi - (nebo na jednom drátě?).

Osm železných zákonů o zákaznících:
( Murphyho zákony v praxi )

1. Zákazníkovi nikdy nezáleží na tom, kolik bude projekt stát,  jde mu o to, kolik přitom ušetří.
2. Jestliže jsi úspěšně dokončil projekt, zákazník už o něj nebude stát.
3. Žádný zákazník neví, co vlastně chce.
4. Každý zákazník ví, co nechce.
5. Žádný zákazník nechce to, co už máš hotové.
6. Ani neví, co by chtěl místo toho.
7. Zákazník, který nejhůř platí, nejvíc reptá.
8. Nejvíce změn zákazník požaduje právě když byl produkt odevzdán. 

Jiljí:
 (poklona)  za projevy snášenlivosti, pane Karvánek. Nemíním zde polemizovat s Vámi a ani nikým jiným na téma realizace elektroinstala cí. Vzhledem k tomu, že to dělám hodně přes 30 let, tak asi musím spolupracovat i s projektanty a revizními techniky. Pouze jsem chtěl pomoci tazateli se více orientovat v tom, co může a co ne. A to proto, aby si udělal představu před tím, než toho projektanta zavolá. Samozřejmě mu můžete říct "zavolej si projektanta a neotravuj tady". On je za to placenej a poradí ti. Budete mít i pravdu. Ale toto fórum je tady buď proto, aby se tazatelům poradilo, nebo nevím proč. Nebojte se, nechci aby se mi zde říkalo pane, ale "osobo" se mi prudce nelíbí.
     Pokud máte obavy o úbytek práce, bojujte proti Ukrajincům, Rumunům a dalším odborníkům vyskytujícím se na stavbách. Možná jste přehlédli, že pan Marek si pozval elektrikáře! A on mu podal špatnou informaci! Toto pan Horský opravil zcela správně a já doplnil.
     No nic, mějte se pánové, podařilo se vám asi otrávit další dva lidi, gratuluji. S pozdravem Jakub Jiljí.
   P.S. podle fotografie jsem o dost starší, ale netroufl bych si vám říkat "milý Karvánku" ::)

Martin Kurka:
Pane Mirku Marku, podle jednoho dostupného prospektu
http://www.acobila.cz/shop/product_info.php?products_id=3003050
má boiler AEG EWH comfort 120 N elektrické krytí IP 25 a NELZE jej tedy nad vanu namontovat.

Ostatní pánové já nejsem otrávený.  Vidím, že vám jde oběma o dobrou věc, vy se dohodnete. Řešení - jde se na pivo.

Martin Kurka:
Popel na hlavu - LZE jej namontovat. (jupi)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana