Jak řešit vyhazování jističe třífázovým trafem při jeho zapnutí?
Václav Třetí:
Citace: Peter Munka 04.11.2024, 21:28
Zatial nik neriesil 50 / 60 Hz, v com je Japonsko specificke a podla konkretnej lokality sa lisi aj frekvencia. To trafo a stroj su na 50 alebo 60 Hz ?
To jsem si říkal, hned jak jsem začal téma číst a Honza Miroš napsal, že by to chtělo foto štítku. Jenže tazatel nereaguje. Problémy s trafy a motory na 60 Hz v síti 50 Hz bývají velké, přesycení jádra dělá divy. Tomu by napovídalo i to, že vypadává jistič B63A, Když výrobce doporučuje C32A. Dobrým řešením bývají ta topná tělesa přemostěná zpožděným stykačem, jen je tomu třeba dát nějakou bezpečnou formu. To není problém zrealisovat i ve 3F provedení.
Miroš Jan:
Ještě mě napadla jedna věc.
Pokud to distribuce povolí, a místní podmínky to umožní, osadit jistič C32/3 před to trafo, a místo té B63/3, osdadit jistič B80/3. (drinks)
No a samozřejmě, změřit ten záběrnej proud toho trafa. (dance)
JiriZizka2:
Omlouvám se za prodlevu, nepřišla mi informace, že už je téma uvolněné do diskuze... Posílám obrázek štítku trafa. Stroj za trafem je v zásadě trochu složitější CNC, ale vzhledem k tomu, že problém nastává i když je stroj od trafa úplně odpojený, tak to asi není relevantní. Pokud by to k něčemu bylo, mohu trafo odkrytovat a vyfotit i vnitřek.
Václav Třetí:
V tomto případě by se dalo distribuci požádat i o povolení C63A. Trafo by problém dělat nemělo, je německé, 50/60Hz.
Miroš Jan:
Přesvědčit distributora ozměně jističe na "C", se mě podařilo 2 x , ale ještě za éry VČE.
V době ČEZu, pouze 1 x. :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana