Lze mít vodovodní kohoutek a zásuvku na jednom venkovním sloupku?

<< < (3/7) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: cermakp  07.08.2024, 14:10

AD 2/ Jekl, Jakl, Jäkl jsou všechno ekvivalentní a napříč i výrobci užívané názvy pro totéž - uzavřený profil.
Jäkl je pojmenován po rýmařovském kováři Jäklovi, jakl a jekl jsou zkomoleniny. Viz třeba historie společnosti Jäkl Karviná.

Citace: cermakp  05.08.2024, 13:08

Příp. ve vzdálenosti cca 2 m je možné napojení na uzemňovací svod hromosvodu.

Je vidět, že jste hromosvodařino u nepolíben. Jsou firmy, které vyrábějí ochranu před nebezpečným dotykem holého svodu, a Vy byste si to zatáhl do … všude.

Jiří Kantner:
Vím, že kutilové často vyplodí nebezpečné hrůzy ale nejde to paušalizovat. Jsou i velmi dobré konstrukce za které se nemusí stydět.
 Přesto, že určitá část takových výrobků je nebezpečná a kolega je nazývá popravčími stroji, nikde nevidím tr hromady mrtvol.
Naše civilizace jednou na ty certifikáty chcipne. Jejich poctive získání čím dal vic prodraží výrobek až se stane nekonkurencesc hopným.
Kamkoli kliknu na internetu, všude je reklama na levné zboží z Číny a v kamennych prodejnách jsou toho plné regály. Koncový zakaznik do detailu certifikáty a prohlášení o shode nezkoumá, nicméně elektrikář pri prvním pohledu vyřadí produkty kde je oprávněná obava z nedostatečné kvality nebo možného nebezpečí.
Popisovaný sloupek neni atomová elektrárna.

Jan Šus.:
Plně souhlasím s panem Kantnerem. Na jednu stranu tu odborníci odrazují od KUTILSTVÍ, a doporučují kupovat jen se značkou CE. V jiné diskuzi se tu dočteme, jak jsou některé tyto výrobky, které jsou certifikované špatné. Já nedávno koupil světlo od jednoho z největších prodejců svítidel v ČR co mělo CE, na světle byly neviditelné označení fáze, nula a zem (slangově),  ale kdybych to připojoval podle návodu a ne podle neviditelných zalakovaných značek, tak bych připojil fázi na zem!! Když jsem jim to napsal do obchodu, tak mě napsali, že je to věc výrobce (dovozce). Takže co je lepší, poučený KUTIL amatér, který už toho přeci jen dost udělal, nebo výrobek který má CE a když ho zapojím podle návodu tak mě zabije? mohu takto pokračovat s prodlužovákama do dílny, kdy si ho raději vyrobím z kvalitního dsoatečně tlustýho kabelu (pruřez vodičů) a koncovek, než abych koupil něco co má CE z  eshopů nebo nákupních center, atd.... Takže já bych zašel za kamrádem co má zámečnictví, na kousek papíru nakresli co chci aby mě svařil a případně i vyvrtal ty díry, nechal pozinkovat, namontoval bych si kohoutek, kamarádovi elektrikáři bych řekl ať mě dá kus kabelu, koupil bych zásuvku a namontoval a buď i sám připojil, nebo řekl tomu kamarádovi elektrikáři aby mě to připojil on, nebo alespoň zkontroloval jak pojede okolo, nebo když se staví na kafe. Desetinové náklady a mám "jistotu",  že to bude z hlediska bezpečnosti možná i lepší než něco co má CE a je z marketu.

Milan Hudec:
Měl jsem čest se s několika sloupky potkat coby montér nových či opravář starých (výměna prasklé zásuvky).
Bohužel musím konstatovat, že ani fušerské hovado by to neudělo hůře nežli cert.výrobci.
Ostré hrany plechu.
Napojení ve spodni části čokoládou nevalné kvality.
Zásuvky UV nestabilni (po 3letech popraskaný plast).
Připojení PE katastrofální; kombinace AL plechu, pozinkovaného pidišroubecku a přívodní "2,5" Cu.
Vodiče mezi zásuvkou a čokoládou jen se základni izolací, budiž je to v I třídě, ale i tak.....mráz/vlhko.....
Mechanicky sloupek nestabilní, při manipulaci s vidlicí se podezřele kymácel, a přechod mezi zásuvkou a sloupkem evidentně ztrácel krytí.

Jan Franěk:
Nechápu co tazatel očekával od svého veřejného dotazu. Že mu odborníci posvětí ubastlení výrobku, který by měl projít správně zkušebnou? Že mu řeknou není potřeba certifikáty, výrobní štítek a podobně? Nebo že se přetrhnou v tom, jak mu poradit jak to má udělat navzdory legislativě? O tom se můžeme teoreticky bavit u piva.

Mnohokrát jsem viděl špatně pochopenou dobře míněnou radu, která se zvrtla v nebezpečný bastl. Také jsem viděl párkrát instalaci provedenou laikem, který by hravě strčil do kapsy leckterého kolegu. Prvních případů potkávám mnohem mnohem větší množství, než těch druhých.

Zjednodušeně řečeno, nejjednodušší a nejbezpečnější je zakoupení hotového výrobku, byť si o kvalitě mohu občas myslet své. Je pouze na mě, jestli budu kupovat levně na "alíku",  nebo dráže Evropskou kvalitu. Mám vždy šanci koupit obojí.

Doma si každý může v podstatě dělat co chce. Klidně si může postavit stroj, sekačku (taky jsem jí kdysi měl) a podobně.  Ale už žijeme v jiné době a ne v minulosti kdy mám v tom všem pomáhal časopis Uděl/Urob si sám, protože nic se nedalo koupit. Pořád by si měl být každý vědom toho, že si za to v případě jakéhokoliv problému, také ponese plnou právní odpovědnost. To je moje odpověď na položenou otázku.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana