Lze mít vodovodní kohoutek a zásuvku na jednom venkovním sloupku?
cermakp:
Na zahradě si chci zbudovat kombinovaný sloupek (ocelový jakl výšky cca 1m) s vodovodním kohoutkem a zásuvkou (nějaká s krytím IP44 příp. vyšším - na sloupek nebude nikdy přímo pršet).
Je přípustné umístění zásuvky ve variantě A či B? Příp. jak by to muselo být, aby to přípustné bylo?
Je nutné pospojení konstrukce? Je možné použít vodič PE ze zásuvky? V tuto chvíli nejsem schopen dotáhnout z HUS samostatný vodič. Příp. ve vzdálenosti cca 2 m je možné napojení na uzemňovací svod hromosvodu.
Jozef BABJAK:
Prikláňam sa k variante B s tým, že stĺpik bude vyšší a spodná hrana zásuvky bude vo výške aspoň 120cm. Tým by sa pre hnidopichov dalo argumentovať, že zásuvka je na hrane (prakticky neexistujúceho) umývacieho priestoru.
Pavel Horský:
A což si takhle koupit orig. hotový a certifikovaný výrobek?
Diskuse elektriky.cz neslouží jako kutilská poradna.
Jan Šus.:
Asi tady bude dost rozdílná cena, myslím si že několikanásobn á a vlastně je to totéž co nakreslil tazatel. Tady se spíše bude dělat kutilství zámečnické a vodařské. Protážení vhodného kabelu a zapojení zásuvky pokud to udělá elektrikář podle mě není žádné kutilství. Možná to bude i lépe kvalitativně provedeno než jsou kupovaný věci. Ne vše co koupíš je kvalitnějsí, než doma vyrobené a to bohužel platí i o elektrověcech.
Pavel Horský:
Protože jsem za svůj život viděl nespočet kutilských děl, vím o tom své. Jsou kutilové a KUTILOVÉ a těch co dokáží vytvořit budoucí popravčí stroj je o poznání více.
A vždy si musím položit otázku, zda se dá ušetřenými penězi nějak vyčíslit lidský život.
Vím, přeháním, že?
V dobách temna jsem kutilství trošku chápal. Nikde nic nebylo, ze západu se k nám pořádně nic nedostalo a tak se spousta věcí vyráběla na kolenou.
Dnes se tu bavíme vyloženě o snaze úspory peněz a přitom víme, že výsledkem bude něco, co není certifikováno, odzkoušeno a nikdy na nic takového nikdo nevystaví revizi.
Sloupek pak bude instalován v tom nejhorším prostředí...
Mě se toto prostě nelíbí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana