Lze mít vodovodní kohoutek a zásuvku na jednom venkovním sloupku?

<< < (2/7) > >>

Jiří Schwarz:
Pokud to funguje tak, jak má, výrobek je výsledek nějakého snažení, kdy proběhne nějaký vývoj, konstrukce prototypu, jeho posouzení, vyzkoušení, odstranění nedostatků...
Je úsměvné, když někdo něco sestrojí a hrdě hlásí že si to vyrobil...
Ale v tu chvíli se jako "výrobce" stává zodpovědným, měl by k tomu dodat jisté doklady...

cermakp:
Citace: Pavel Horský  06.08.2024, 17:43

A což si takhle koupit orig. hotový a certifikovaný výrobek?
Diskuse elektriky.cz neslouží jako kutilská poradna.

Originální certifikovaný výrobek, který jste uvedl, je nevzhledná předražená obluda. Kromě funkčnosti a bezpečnosti (na prvním místě!),  je hned design nejpodstatnějš í kritérium. Proto je nasnadě varianta vlastní výroby.

Citace: Pavel Horský  07.08.2024, 08:23

Protože jsem za svůj život viděl nespočet kutilských děl, vím o tom své. Jsou kutilové a KUTILOVÉ a těch co dokáží vytvořit budoucí popravčí stroj je o poznání více.
A vždy si musím položit otázku, zda se dá ušetřenými penězi nějak vyčíslit lidský život.

Dovolil bych se zařadit do kategorie KUTILA elektricky znalého, dokonce i příslušným vzděláním, ale nikdy se tím neživící. Celou elektroinstala ci RD jsem od návrhu, výkresovou dokumentaci a realizaci dělal sám a RT to hodnotil tak, že takovéto provedení hodně dlouho neviděl (pozitivně) a jedinou "připomínku" měl k realizaci hromosvodu (ne k provedení, ale k návrhu),  kterou jsem ale udělal přesně dle PD.
Takže asi tak ke kutilství.

Citace: Jozef BABJAK  06.08.2024, 14:31

Prikláňam sa k variante B s tým, že stĺpik bude vyšší a spodná hrana zásuvky bude vo výške aspoň 120cm. Tým by sa pre hnidopichov dalo argumentovať, že zásuvka je na hrane (prakticky neexistujúceho) umývacieho priestoru.

Přesně toto je to, proč jsem i daný dotaz pokládal. Jaký je v tomto případě, a jestli vůbec je, pro takovýto venkovní sloupek definován umývací prostor, kde by neměla být žádná zásuvka.  Např. dle sloupku, který zde uvedl Pavel Horský, se v tomto prostoru zásuvka (s krytím IP44) nachází.

Jan Palička:
Citace: Pavel Horský  06.08.2024, 17:43

A což si takhle koupit orig. hotový a certifikovaný výrobek?
Diskuse elektriky.cz neslouží jako kutilská poradna.

To byste si fakt dal na zahradu?
Osobně bych to řešil dvěma sloupky, těch je po netu dost a dost. Nějak mne nenapadá, kdy bych tuhle kombinaci potřeboval.... ..

Pavel Horský:
Citace: Jan Palička  07.08.2024, 12:44

To byste si fakt dal na zahradu?

Ne. Já bych o něčem takovém ani nepřemýšlel.
Nicméně, foto je jen první ilustrační, co na mě vykouklo na netu.
Sloupky se dělají i vzhlednější a menší. Jen to chce hledat.

Před časem jsem byl v rámci družby našeho města v Německu, kde jsem viděl nádherně řešený sloupek pro připojení karavanů a obytných vozů.

Tímto pro mě tato diskuse končí.
Dozvěděl jsem se, že je pan Čermák vzdělán v oboru a na této vlně jede zřejmě celým svým dosavadním životem, kutilství mu není cizí, ví co dělá a tomu co dělá i věří.

Píše, že není schopný z "HUS" natáhnout samostatný vodič... nevím, co je to HUS...zřícenin a hradu v okrese Prachatice, nebo dětská nemoc... Ono i názvosloví neodmyslitelně patří k našemu oboru a zřejmě mám jisté mezery. Člověk se neustále učí.

Stejně tak nevím, co je to ocelový "jakl".

Pokud na sloupek nebude pršet, ale bude vystaven vzdušné vlhkosti pod přístřeškem, pak může být IP třeba i nižší. Sloupek bude jistě připojen správným kabelem správného průřezu vzhledem k úbytku napětí a jistě přes proudový chránič s max. vybavovacím rez. proudem 30mA. Pak může být třeba těleso sloupku připojeno i na PE vodič napájecího kabelu. Záleží na tom, odkud bude napájecí kabel napojen. Takže tu vlastně máma dost neznámých a jakékoli rady jsou pak na hodnotě hádání z křišťálové koule.

Doporučuji kontaktovat revizního technika, který vše na místě vyhodnotí a dle zjištěných místních podmínek poradí jak a co provést, aby bylo vše bezpečné.

cermakp:
Citace: Pavel Horský  07.08.2024, 13:09

nevím, co je to HUS...

Stejně tak nevím, co je to ocelový "jakl".

AD 1/ Toto se omlouvám, na jazyku jsem měl "Hlavní uzemňovací svorka",  proto zkratka HUS. Samozřejmě určitě víte, že jsem měl na mysli HOP (jak jsem se nyní i přiučil, tak dnes již značící se MET).

AD 2/ Jekl, Jakl, Jäkl jsou všechno ekvivalentní a napříč i výrobci užívané názvy pro totéž - uzavřený profil. Byť přiznávám, že v současnosti je nejrozšířenějš í používání názvu Jekl, nikoliv však jediným.

Tímto diskuzi rovněž končím.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana