Lze mít vodovodní kohoutek a zásuvku na jednom venkovním sloupku?
Jan Šus.:
Pane Franěk, asi každý čteme úplně jiný úvodní dotaz, ale já tady to o čem píšete vy v dotazu nevidím!! Vaše odpovědi jsou v diskuzi hezké, ale tentokráte jste mimo mísu. Tazatel se ptá pouze na dvě (tři) věci - umístění zásuvky nad kohoutek a na pospojování.
Obecně mě velmi často na tomto foru vadí poučování o certifikovynýc h výrobcích, ale o tom už je tu dost tak to nebudu rozvádět. (není to příspěvek proti vám, ale vy jste se posledním příspěvkem pustil do tazatele a podsouval jste do jeho úst něco co vůbec nepsal a netázal se). Myslím si že další diskuze v otmto tématu bude už úplně mimo míssu aa asi by se mělo ukončit.
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 08.08.2024, 18:57
Nechápu co tazatel očekával od svého veřejného dotazu. Že mu odborníci posvětí ubastlení výrobku, který by měl projít správně zkušebnou? Že mu řeknou není potřeba certifikáty, výrobní štítek a podobně? Nebo že se přetrhnou v tom, jak mu poradit jak to má udělat navzdory legislativě? O tom se můžeme teoreticky bavit u piva.
Takže, pokud bys měl zakázku na umístění zásuvky na jeklu od plotu, tak ho vykopeš a poběžíš s ním na zkušebnu?
Jiří Schwarz:
Tady vidím jistou hranici v přístupu:
Pokud vezmu zásuvku, které je v krytí IP vhodném (dostatečném) pro použití v prostředí, kam ji chci dát, pokud ji namontuji podle doporučení výrobce, nevidím v tom problém
Ale pokud ji někam vecpu a a to, kam ji namontuji, mě pomůže splnit potřebné krytí, už bych s tím měl problém jestli jsem dostatečný odborník abych to zodpovědně posoudil
Jan Palička:
Citace: Jan Franěk 08.08.2024, 18:57
Nechápu co tazatel očekával od svého veřejného dotazu. Že mu odborníci posvětí ubastlení výrobku, který by měl projít správně zkušebnou? Že mu řeknou není potřeba certifikáty, výrobní štítek a podobně? Nebo že se přetrhnou v tom, jak mu poradit jak to má udělat navzdory legislativě? O tom se můžeme teoreticky bavit u piva.
Citace: Milan Hudec 09.08.2024, 08:07
Takže, pokud bys měl zakázku na umístění zásuvky na jeklu od plotu, tak ho vykopeš a poběžíš s ním na zkušebnu?
Nemyslím, že je zásadní rozdíl mezi tím, když namotuji zásuvku s krytím IP44 (nebo ještě lépe IP55) na stěnu, ze které pár centimetrů od zásuvky trčí vodovodní kohoutek a když stejnou zásuvku osadím na kus železného profilu "čouhajícího" ze země v němž mám i výtok vody - snad jen v tom, že stěna je většinou nevodivá a profil ano. Ale pokud zásuvky "zaintegruji" do sloupku, jak je zobrazeno v náčrtku, tak bych asi měl pochybnosti také.......
Jan Franěk:
Z mého pohledu je rozdíl v tom, pokud použiji vestavnou zásuvku, čím se domnívám že se celý sloupek stane výrobkem s riziky a v použití zásuvky na povrch.
Tedy u zásuvky na povrchu bych řešil "jen" prostup kabelu jeklem a vybranou zásuvku. U provedení s vestavěnou zásuvkou se necítím dostatečně znalý na posouzení bezpečnosti provedení. Umístění kohoutku s vodou vedle nebo pod zásuvkou s tím nemá moc co dělat. Tedy všechno z pohledu případné revize.
To k doplnění mé předchozí reakce o:-)
Je to prostě můj úhel pohledu. (drinks) o:-) (drinks)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana