Fáze vlevo, vpravo nulák, vážně to nikdy nebylo upravené nějakou normou?

<< < (10/15) > >>

Peter Lovacký:
Citace: Miroslav Revús  27.10.2023, 11:18

Pokiaľ je zbytok inštalácie v úplnom poriadku, tak to neriešim. Iba na to upozorním v správe.

V tom sa zhodneme..

nesprávna polarita je pre mňa prvým upozornením.

I v tom..

Teoreticky to môže byť za určitých okolností nebezpečné, ale prakticky je mi to jedno.

V tom už nie,...,keď viem o hocijakom riziku, ktoré je za určitých okolností nebezpečné, tak mi to nie je jedno..
Jediné nebezpečenstvo o ktorom som sa tu zatiaľ dozvedel, je to pre funkčnosť kotla...,  (beriem)
Bezpečné, správne a plne funkčné zapojenie kotla je iste dôležité, ..no overenie bezpečnosti z pohľadu revizáka to určite nie je..,  a ja v týchto úkonoch vidím dosť zásadný rozdiel..
Kto nie, tak nie...

Miroslav Revús:
Citace: Peter Lovacký  27.10.2023, 11:46

Bezpečné, správne a plne funkčné zapojenie kotla je iste dôležité, ..no overenie bezpečnosti z pohľadu revizáka to určite nie je..,   a ja v týchto úkonoch vidím dosť zásadný rozdiel..
Kto nie, tak nie...

Ešte som sa nestretol so zariadením, ktorého bezpečnosť by z tohto dôvodu bola ohrozená.
To môže byť spôsobené faktom, že nerobím revízie spotrebičov a náradia ani revízie v zdravotníctve.

Ak sa s ním stretnem, tak to budem riešiť.

Peter Lovacký:
Citace: Miroslav Revús  27.10.2023, 12:09

Ešte som sa nestretol so zariadením, ktorého bezpečnosť by z tohto dôvodu bola ohrozená.

Áno,..presne na to sa tu snažím upozorniť,
A nie na to, že čo je v norme,..to ja dobre viem..

Milan Hudec:
Ďábelská úvaha:
Nejedná se o ochranu kutilského stavu, v našich končinách hojně rozšířeného?

Jiří_Hrubý:
Do jisté míry určitě, protože kutil neznaje nejnovější názor normy (musí, může, nemusí),  zná určitě letitou poučku "Vlevo fáze, vpravo nulák, kdo to nectí, ten je ču... " a na rozdíl od vzpurného dráteníka, který hledá důvod proč to tak nedělat, se tím řídí.
Naposled jsem se setkal s objektem zapojeným obráceně proto, že elektrikář zvyklý léta na šroubovací zásuvky, použil pružinovou verzi a s kolíky v dlani se mu líp zapojovaly. Pak strojek otočil, narval do krabice a až po kompletaci a měření se objevila ta chyba.
Skoro si myslím, že takhle vzniklo nejvíc chyb a někdo se to takhle snaží uhrát do autu.
Podobně, jako dvojzásuvky s kolíky dolů. Taky chyba montéra, ale taky už jse slyšel spoustu trapných výmluv.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana