Jak provést u FVE měření impedance proudové smyčky k připojení do DS?
Rozmahel Vladimír:
Změření imedance poruchové smyčky sítě lze provést běžným přístrojem pro revize.
Mělo li by se jednat o změření imedance výstupu vlastní FVE, což se mně nezdá, běžný měřák na revize by dle mého soudu mohl i poškodit střídače.
Bezbolestně by to šlo změřit použitím revizní soupravy QU10. Je to sestava přesného zátěžového odporu a upraveného PUčka, které má stupnici cejchovanou v ohmech. Tedy pokud se už nepletu, někde se mi to doma válí.
Jiří_Hrubý:
Škoda, že už se tazatel neozval, jestli tedy chce případně změřit impedanci v TN, nebo vnitřní odpor v TT.
Citace: Jirka Š. Svejkovský 24.12.2022, 21:04
Zvlášť bloudím v místě připojení mikrozdroje do DS.
458/2000 toto jasně stanoví, obecně se měří HDSka, případně přívod na HJ.
Rozmahel Vladimír:
Citace: Rozmahel Vladimír 25.12.2022, 10:07
Bezbolestně by to šlo změřit použitím revizní soupravy QU10.
...
Samozřejmě QU130. ::)
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Milan Hudec 24.12.2022, 21:32
Zrovna u tebe tomu bloudění nevěřím.
Pokud poběží MZ (mikrozdroj) v ostrově, o nějaké TN síti se hovořit nedá. Pak bych se snažil nějak splnit podmínky TT, což mi obvykle umožní už střídač, který reaguje už na nízké nadproudy a pokles izolačního stavu pod 1 MOhm.
V okamžiku, kdy MZ připojím do distribuce, je TT zapomenuta a jedná se o čistou TN síť. Střídač se při výpadku distribuce okamžitě sám vypne.
Milan Hudec:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 25.12.2022, 15:38
Pokud poběží MZ (mikrozdroj) v ostrově, o nějaké TN síti se hovořit nedá. Pak bych se snažil nějak splnit podmínky TT, což mi obvykle umožní už střídač, který reaguje už na nízké nadproudy a pokles izolačního stavu pod 1 MOhm.
V okamžiku, kdy MZ připojím do distribuce, je TT zapomenuta a jedná se o čistou TN síť. Střídač se při výpadku distribuce okamžitě sám vypne.
Tak to bývá, když se k žaludku toho samého pacienta řežeš přes břicho a já přes záda :)
Hovořím o změření smyčky v antoníčku.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana