Jak provést u FVE měření impedance proudové smyčky k připojení do DS?
Pavel Kajzar:
Do mejlu mi přišel vzkaz z ČEZu, že cituji: " Pro dořešení prvního paralelního připojení mikrozdroje je potřeba doložit nám revizní zprávu, ve které bude uvedena naměřená hodnota impedance proudové smyčky v místě připojení k distribuční soustavě."
Může mě prosím někdo z vás fundovaných obeznámit s touto problematikou měření na FVE, jak, čím a kde proměřím impedanci proudové smyčky?
Jiří_Hrubý:
A to si hrajete na právnický slovíčkaření, nebo nevíte jak změřit smyčku poruchovýho proudu, nebo potřebujete našvindlovat požadovaných 0,47 resp. 0,75 ohmu? Ten požadavek se nevztahuje k parametrům FVE, ale k parametrům sítě.
No a proč to má význam jistě chápete, protože jako RT o zpětných vlivech povědomí máte.
pegas100:
Citace: Pavel Kajzar 21.12.2022, 16:36
Do mejlu mi přišel vzkaz z ČEZu, že cituji: " Pro dořešení prvního paralelního připojení mikrozdroje je potřeba doložit nám revizní zprávu, ve které bude uvedena naměřená hodnota impedance proudové smyčky v místě připojení k distribuční soustavě."
Může mě prosím někdo z vás fundovaných obeznámit s touto problematikou měření na FVE, jak, čím a kde proměřím impedanci proudové smyčky?
Hlavně že má E2A a neví čím a jak změřit impedanci.Tak hluboko klesli RT a celé TIČR. To je tragédie.
Jirka Š. Svejkovský:
Ale no tak, ten dotaz není úplně mimo mísu.
Pokud budu měřit Zs v místě připojení mikrozdroje do sítě, pak měřím v podstatě pouze impedanci sítě, nikoliv mikrozdroje. Ten je tak měkký, že na výslednou hodnotu nebude mít téměř žádný vliv.
Jistič za střídačem je spíš pro parádu, případný zkrat vyřeší rychleji elektronika ve střídači a pojistky v síti.
Jiří Schwarz:
Jak změříme obecně impedanci zdroje?
Změříme napětí naprázdno, pak zdroj zatížíme a ze zatěžovacího proudu a rozdílu (poklesu) napětí podle Ohmova zákona spočítáme odpor (impedanci)
Tohle celé za nás udělá běžný měřák.
Ale co to je za hodnotu?
Pokud z uvedené impedance vypočítáme teoretický zkratový proud, ten proud tam při zkratu nepoteče, protože to omezí nebo vypnou ochranné obvody
---------
Ono je to podobné jako když chcete změřit impedanci sítě za oddělovacím trafem (malé, stovky W až jednotky kW) kvůli posouzení jištění.
3 kalibrované MP, které měří různým proudem a různě dlouhými impulsy a naměří různé, poměrně dost rozdílné hodnoty
(tam to není o ochranách, ale o přesycení jádra)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana