Jakou zvolit normu ČSN pro revizi starého domu?

<< < (4/6) > >>

Miroš Jan:
Pavle, přesně tak. ;) ;) ;) ;)

Jan Franěk:
Co se týká 30 let starého domu, nebo vůbec pravidelných revizí, s kolegy souhlasím. Osobně to dělám tak, že pokud mám k dispozici dokumentaci, jde o pravidelnou revizi. Pokud není, jde o mimořádnou, která je dražší. Hotovo.
Ale máte stejný pohled i na vyhodnocení revize v případě, že se jedná o výchozí revizní zprávu?

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Franěk  08.03.2022, 07:58

Ale máte stejný pohled i na vyhodnocení revize v případě, že se jedná o výchozí revizní zprávu?

VRZ na 30 let starý dům si nějak neumím představit.

Vždy jde o novostavbu a tam dokumentace být musí, jinak konstatuju rozpor s §125 zákona č. 183/2006 Sb. a s revizí ani nezačnu.

Pavel Horský:
A co mimořádná revize?

Jak chceš na starý objekt napasovat projektovou dokumentaci, když neznáš způsoby uložení kabelů/vodičů, trasy/délky vedení, kolikrát jsou skryté rozbočné krabice atd. atd.

Takový objekt je tedy odsouzen k jeho okamžité smrti?
Nebo jak si to mám vyložit?

Je tedy bez PD každá elektroinstala ce nerevidovateln á, byť by šla provést mimořádná revize?

Mě to přijde trošku více přitažené za vlasy.
Někdy mám pocit, že už díky administrativě ztrácíme nějakou tu lidskou, živočišnou soudnost.
Není to škoda?
Občas přemýšlím o tom co vlastně kolikrát dělám a pak se sám sebe ptám, zda jsem ještě normální a nebo už jsem hluboko pod hladinou profesních výkalů.

Jaroslav Jonáš:
O jaký rozpor s §125 zákona č.183/2003  by mělo jít, pokud není dokumentace? Myšlena je samozřejmě dokumentace elektro-silnoproud.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana