Jakou zvolit normu ČSN pro revizi starého domu?

<< < (5/6) > >>

Lukáš Láryš:
Citace: K0s1k  06.03.2022, 19:50

Zatím v tom celkem tápu, jedná se o mojí druhou revizi. Na domě starý více jak 30 let (dům je starší jak já) došlo k výměně jističe před elektroměrem z 1f 16A na 20A. Kabely jsou cyky 2x6mm2 pod tímto jisticem mají pouze dva okruhy 16A a 10A, žádný chránič vše dvouzilove v mědi. Z hlavního jističe to jde na porcelánový pojistky které mají 63A 4x10 Al. ČEZ navýšení jističe schválil a po majiteli požaduje revizi. Dle mého 63A na 10Al je úplně mimo, ale dělal bych revizi mimořádnou pouze na opravu výměnu hlavního jističe. Kromě jiného hlavní jistič, elektroměr a další dva jističe okruhů jsou v dřevěném proskleném rozvaděči pod omítkou na fasádě, jističe jsou uvnitř ještě překryty plastovým plomboatelnym krytem. Impedance a Riso vyšlo kladně. Je tedy možné na toto provést revizi, případně co udělat aby revize byla vyhovující.

Jediná možnost, je vyměnit stávající rozvaděč za nový, protože pokud to zůstane v tomhle stavu (pouze se vymění hlavní jistič),  tak vás s tím ČEZ pošle do háje.   ;)

František Šohajda:
Citace: Lukáš Láryš  08.03.2022, 21:58

Jediná možnost, je vyměnit stávající rozvaděč za nový, protože pokud to zůstane v tomhle stavu (pouze se vymění hlavní jistič),   tak vás s tím ČEZ pošle do háje.   ;)

Distribuce zajímá pouze názvosloví-buď havarijní oprava-nic se nevyměnuje ,nebo úprava,
rekonstrukce- stávajícího elměř. místa-tam to už musí odpovídat novým PP !

Pavel Horský:
Závaznost připojovacích podmínek u ČEZ Distribuce.... .

Vít Rotrekl:
Tazateli:
 Provedu revizi jen na výměnu hl. jističe. tzn. bude mě zajímat přívodní vedení z pojistek k jističi.- 63A na Al 10 je šílenost, to nejspíš nevyjde ani na zkrat, osadil bych max. 40A...(desetikorunová položka),   dále mě bude zajímat vydrátování na elektroměr - Cu 6mm2, N vodič, žádný průchozí PEN. Taky provedení PEN můstku. Odvody z elektroměru na jističe.
Co bude dál mě "nezajímá",   pokud to není vyloženě průserový a není tam viditelný nějaký zásadní riziko - požár, úraz....

Pro ty co se pohybují v rajonu CEZ a PRE...
EGD má v PP https://www.egd.cz/sites/default/files/2021-02/163_egd_2020_pripojovaci_podminky_03.pdf na straně 49, co kdy a jak musí být splněno. Šikovná pomůcka.
Nevím jestli to mají někde i takto podobně zpracovaný CEZ a PRE.

Rozvodak:
Citace: Vít Rotrekl  09.03.2022, 19:14

Pro ty co se pohybují v rajonu CEZ a PRE...
EGD má v PP https://www.egd.cz/sites/default/files/2021-02/163_egd_2020_pripojovaci_podminky_03.pdf na straně 49, co kdy a jak musí být splněno. Šikovná pomůcka.
Nevím jestli to mají někde i takto podobně zpracovaný CEZ a PRE.

Podobnou "kuchařku" má i ČEZ, viz. příspěvek kol. Horského.

Tady v Praze vám na jednorázovku (smlouvu) vysvětlí co a jak. Sice tam budete muset párkrát zajít, než vám to umožní udělat a vyfasujete plomby.  ;D

Ty co mají nejvyšší smlouvu, už vědí i bez "kuchařky",  kdyby je o půlnoci vzbudili,  jak to má vypadat.  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana