Jak podle nožové pojistky poznám dostatečnou přípojku odběrného místa?
Jiří_Hrubý:
V drátech jo? Tam krom případného napětí není nic, dokud na konec nenainsraluji spotřebič, díky jehož příkonu jimi poteče proud, na základě kterého ty dráty budu dimenzovat. Takže zase - jak velký mám instalovaný příkon, zda indukčního, kapacitního, nebo odporového typu, je rozhodující.
Milan Hudec:
Citace: Velký Bobeš 25.02.2022, 17:09
Nepodsouvejte nikomu, že nechápe. >:D Nechápete vy a nepoučujte mě nějakými formuláři. Mám potřebné vzdělání v oboru i dlouholetou praxi. Nejde o nějaké moje názory. Uvedl jsem normu z níž byste to i vy mohl pochopit. Na to nereagujete. Závěrem lidově: Příkon je v drátech, není instalovaný.
:)
Nemám žádné vzdělání, ani praxi, ale vím, že rezervovaný maximální příkon je právě v instalovaných drátech.......
Což tak odhodit ego?
Velký Bobeš:
Citace: Jiří_Hrubý 25.02.2022, 18:21
V drátech jo? Tam krom případného napětí není nic, ...
:( Vidím, že je to marné. Šlo mi pouze o nematení si pojmů. Instalovaný příkon je nesmyslné slovní spojení používané ve formulářích distributorů. Výstižnější by bylo uvést např.: Soudobý příkon elektroinstala ce. Příklad: V instalaci je motor se štítkem 1,5 kW. Je to instalovaný příkon nebo výkon? A o vzdělání a praxi jsem psal pouze proto, aby mi v odborné diskuzi nechodily primitivní přihlouplé poučky. :'(
Milan Hudec:
Instalovaný most (jeho únosnost) pro tolik a tolik tun.
Rozvodak:
Citace: Velký Bobeš 26.02.2022, 18:59
:( Vidím, že je to marné. Šlo mi pouze o nematení si pojmů. Instalovaný příkon je nesmyslné slovní spojení používané ve formulářích distributorů. Výstižnější by bylo uvést např.: Soudobý příkon elektroinstala ce. Příklad: V instalaci je motor se štítkem 1,5 kW. Je to instalovaný příkon nebo výkon? A o vzdělání a praxi jsem psal pouze proto, aby mi v odborné diskuzi nechodily primitivní přihlouplé poučky. :'(
Víte co je to soudobost? To distributora nezajímá...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana