Jak podle nožové pojistky poznám dostatečnou přípojku odběrného místa?

<< < (5/8) > >>

Velký Bobeš:
Citace: Jiří_Hrubý  24.02.2022, 17:10

Sice nevím, co jste chtěl sdělit, ale pro dimenzaci přípojky a rezervaci kapacity sítě je zajímavá hodnota příkonu, protože to je ta vyšší.

Nepochopil jste můj příspěvek, jak sám uvádíte. Poučil jste mně na úrovni ZŠ. Vůbec nešlo o to, co je zajímavé pro dimenzování (dimenzace??),  ale o slovo instalovaný. Instalovaný příkon je totiž nesmyslné slovní spojení.  >:D

Velký Bobeš:
Citace: Rozvodak  24.02.2022, 18:03

Výkon a účinnost spotřebičů nejsou podstatné, důležitý je opravdu příkon.

A jak ho zjistíte? Z instalovaných prvků (třeba motor)? Zkuste ČSN 34 1610, i když je stará a pro průmyslový rozvod. A nějaký tiskopis distributora dokazuje pouze neznalost v oboru. :(

Jiří_Hrubý:
Citace: Velký Bobeš  25.02.2022, 15:07

Nepochopil jste můj příspěvek, jak sám uvádíte. Poučil jste mně na úrovni ZŠ. Vůbec nešlo o to, co je zajímavé pro dimenzování (dimenzace??),   ale o slovo instalovaný. Instalovaný příkon je totiž nesmyslné slovní spojení.  >:D

Nesmyslné v čem? Ze součtu výkonů nezjistíte nic, ani předpokládané zpětné vlivy.
Co nechápete na slovu instalovaný, resp. čím vás irituje a jakým vhodnějším spojením byste jej coby odborník nahradil?
Viděl jste formulář pro zřízení nového OM? Pročpak asi se tam vyplňují parametry odběrů, vypsané z projektu?

Pavel Kalenda:
Citace: David Hruda  25.02.2022, 13:02

Když se propracujete (třeba cestou nějakého místního elektrikáře) k příslušnému pracovníkovi distribuce, ten vám během chvilky řekne, jak to tam je a aspoň orientačně vám odpoví.

tak se zkusím drze zeptat pánové, snad se nikdo nebude zlobit - nepůsobíte někdo na pomezí: Písek-Milevsko-Bechyně? My se přesouváme z Prahy, nikoho tam zatím neznám, ale budu výhledově hledat někoho, kdo by nám udělal eletřinu na novém domě a úplně v první fázi na mobilním domě, abychom mohli na pozemku stavět  o:-) a jestli je možnost, jak by šlo zjistit od distribuce parametry přípojky, byl by to skvělý start spolupráce! 

Velký Bobeš:
Citace: Jiří_Hrubý  25.02.2022, 16:01

Co nechápete na slovu instalovaný, resp. čím vás irituje a jakým vhodnějším spojením byste jej coby odborník nahradil?

Nepodsouvejte nikomu, že nechápe.  >:D Nechápete vy a nepoučujte mě nějakými formuláři. Mám potřebné vzdělání v oboru i dlouholetou praxi. Nejde o nějaké moje názory. Uvedl jsem normu z níž byste to i vy mohl pochopit. Na to nereagujete. Závěrem lidově: Příkon je v drátech, není instalovaný.
  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana