Jak podle nožové pojistky poznám dostatečnou přípojku odběrného místa?
Pavel Kalenda:
Přikládám fotografii přípojky na pozemku, který bych chtěl kupovat.
Zatím mi distributor nedá bližší informace, jelikož nejsem majitel a není ještě ani odběrné místo, ale rád bych si ověřil, že mi např. budou běhat i 3f spotřebiče :)
Jestli chápu správně, tak v domě bude možné zajistit z přípojky 3fázové napětí 3x400V a hlavní jistič 32A?
Pavel Horský:
Nechápete to správně.
To, že tam někdo nasadil "nožovky" hodnoty 32A neznamená vůbec nic.
Vy si příslušným formulářem zažádáte u vašeho distributora o připojení odběrného místa. V žádosti je uveden požadavek na jištění s vypsáním vybraných druhů spotřebičů, které se uvádí z důvodu přiznání sazby (způsob topení, ohřev TUV, tepelné čerpadlo atd.).
Do cca 14-ti dnů vám přijde smlouva o smlouvě budoucí s vyjádřením k vaší žádosti. Tam bude uveden jednorázový rezervační poplatek (dnes 630,-Kč/Ampér) s výzvou k jeho uhrazení a vyjádření k povolení vašeho požadavku.
Necháte si odbornou firmou nainstalovat elektroměrový rozvaděč s jeho výbavou a pak zavoláte revizního technika, který vše zreviduje, vystaví revizní zprávu s níž pak např. navštívíte nejbližší kancelář distributora, kde stvrdíte smlouvu svým podpisem. Do dalších cca 14-ti dnů vás navštíví montér distribuce a instaluje elektroměr.
Máte hotovo a můžete "svítit" ;)
Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Horský 23.02.2022, 09:00
Nechápete to správně.
To, že tam někdo nasadil "nožovky" hodnoty 32A neznamená vůbec nic.
Tady by to mohl doplnit Rozvoďák (přece je to jeho denní chléb) s jakými příkony se u dnešních mových přípojek počítá a třeba také na čem vše závisí "maximální" velikost takové nožové pojistky.
Jiří_Hrubý:
Citace: Pavel Kalenda 22.02.2022, 21:57
Jestli chápu správně, tak v domě bude možné zajistit z přípojky 3fázové napětí 3x400V a hlavní jistič 32A?
V konfiguraci na fotce max. 25A hlavní jistič.
Finální stav se bude odvíjet od volné kapacity v síti a na tom, kolik si z této kapacity budete chtít zakoupit pro sebe.
Zdeněk Friedrich:
Citace: Pavel Kalenda 22.02.2022, 21:57
Zatím mi distributor nedá bližší informace, jelikož nejsem majitel a není ještě ani odběrné místo, ale rád bych si ověřil, že mi např. budou běhat i 3f spotřebiče :)
V podstatě jste si odpověděl sám. Pokud nebudete mít k OM právní vztah, distribuce se s vámi nebude bavit. Jediné co lze s velkou pravděpodobnos tí predikovat je, že třífázové HDV bude možné.
Povolený příkon nikdo jiný než distributor není schopen předem odhadnout, natož určit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana