Proč výrobce neuvádí maximální proud napájecího zdroje pro 100/240V?

<< < (3/5) > >>

Jiří_Hrubý:
Citace: Michal Melzer  03.09.2021, 21:07

Vzhledem k tomu že již od ČEZu mám vyjádření že provedli měření a vše je v normě tudíž se jim nedá věřit. Existují firmy co mohou provádět taková měření a co by mělo být předmětem měření kromě V a Hz ? Klidně si to zaplatím sám ale ČEZu nevěřim.

Kdyby tam problém byl, analyzátor by to zaznamenal. Navíc byste nebyl jediný, kdo by nějaké potíže zaznamenal, takže bylo-li provedeno měření analyzátorem, musely by být zaznamenány flikry, stejně jako tzv. napěťové události. Pokud jste si stěžoval jen na podpětí/přepětí, přeměřili jen to.
Ne vždy je totiž problém v síti distribuce, někdy vzniká až v instalaci zákazníka, proto měření v HDS nemusí ukázat žádnou zásadní odchylku.
Navíc v DTS (pokud není dožívající před rekonstrukcí) je trvalé měření, které by problém zaznamenalo ve svých registrech.
Měřitelných parametrů je víc, než U a f, záleží na použitém analyzátoru.
Ten si můžete pronajmout a řešit přímo dotčenou zásuvku, jen musíte sehnat firmu, či RT, která má alespoň základní logger.
Měření ve vaší instalaci může provádět kdokoli, kdo takový měřák má.

Citace: Olda Pořádek  03.09.2021, 21:18

Je k tomu i android aplikace a rocni grafy by mely byt neomezene huste.

Skutečný analyzátor na droidu fakt nefunguje... ;)

Olda Pořádek:
Ne to co jsem popisoval je zařízení s obchodním názvem SDS, A jednalo by se pouze o logování I, U, případně jiných hodnot.

Ta aplikace pouze zobrazuje údaje z cloudu, primárně funguje webové rozhraní ať už k zařízení a nebo k cloudu..

Zase je to věc za pár korun - od 1200,- se spoustu možností, primárně logování elektroměru vodoměrem a plynoměru teploměru a jiných hodnot

Michal Melzer:
Kazdopadne se domnivam, ze (pokud ve vasem pripade vedeni 230V i telefonni neni u vas vzduchem a pripadne blesky by mohly zavinit prepeti) dobrou filtraci musi poskytovat sam spotrebic, tedy vas PC zdroj, ten nych vymenil jako prvni a jako druhou tu grafiku, pripadne i desku. Zatim to muzete reklamovat, a prodejce by vam mel prokazat, cim je to zavinene.

Zkoušel jsem již tři zdroje nemá smysl kupovat další. Pokud to budu reklamovat a výrobce to připojí ke kvalitní elektrické energii na nic nepřijde. Přece fakt že je to schopné někdy fungovat a někdy ne naznačuje spíše problém s el. energií než vadný výrobek.
Již třetí den jsem v zásuvce nenaměřil víc než 240V (před tím vždy tak okolo 250V) to znamená že ČEZ reaguje na moje stížnosti.
Já bych potřeboval provést vlastní měření co jsem koukal povolené odchylky na frekvenci max 1% a nevěřím že to je jediná vlastnost el energie. kterou by měl dodavatel dodržovat.

Václav Třetí:
Pro spínané zdroje je odchylka kmitočtu nezajímavá a je nesmyslné se jí zabývat. Přesný kmitočet je důležitý zejména pro energetiku. Navíc kmitočet je záležitost, kterou neovlivní rozvody ve vaší obci ani distribuční (obecní) transformátor. V jednotné (propojené) celoevropské energetické síti způsobil naposledy problém výpadek elektráren v Kosovu a kmitočet se snížil o1/2%,  tedy 0,25Hz.

Kvalitní spínaný zdroj je schopen si poradit s mnoha problémy a odchylkami v napájení. Já bych pozornost upřel k možným poruchám a chybám ve vlastních rozvodech domu - bytu. Špatný kontakt vodiče N (PEN) na přívodu do objektu nebo ve vlastním rozvaděči umí při třífázovém připojení zničit hodně spotřebičů. Způsobí například také rozdílná napětí v jednotlivých fázích, které může jít až do extrémů od 0 do 400V. V některé fázi je pak přepětí, v jiné podpětí, máte-li v domě k dispozici všechny tři fáze, je potřeba je měřit všechny.

Jiří_Hrubý:
Citace: Michal Melzer  05.09.2021, 12:32

Již třetí den jsem v zásuvce nenaměřil víc než 240V (před tím vždy tak okolo 250V) to znamená že ČEZ reaguje na moje stížnosti.
Já bych potřeboval provést vlastní měření co jsem koukal povolené odchylky na frekvenci max 1% a nevěřím že to je jediná vlastnost el energie. kterou by měl dodavatel dodržovat.

Čím to měříte? Rozdíl hodnot u levných měřáků v režimu AC, způsobí i větší kapacita v obvodu.
Průběhové měření by vám ČEZ osadil do HDS, protože to je jejich poslední majetek.
Dále se jedná o instalaci ve vlastnictví SVJ, či pronajimatele.
Právě tato část bývá občas zanedbána a problém plovoucí nuly by mohl způsobit popisované kolísání.
Jenže zase říkáte, že na místě byl RT, předpokládám tedy, že výstupem byla RZ a v této uvedena hodnota Zs v HDS a v zásuvce, případně v dalších místech po trase HDV.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana