Proč výrobce neuvádí maximální proud napájecího zdroje pro 100/240V?
Olda Pořádek:
No jisteze nebyla, mel jsem taky tu cest s revizakem, dodnes cekam na zpravu!
Jestlize on tvrdi, ze vytahne z elektricke zasuvky vetrak 50W tedy maleho prikonu a jeho PC mu na to reaguje, no tak to je tedy dost vtipny a prijde mi to jako blbina.
Natahnul bych si prodluzovaci privod 3x2,5mm2 rovnou z jistice z bytoveho rozvadece k PC a sledoval, zda se vyskytnou jakekoliv potize.
Az pak bych se rozhodl, zda potrebuji revizaka na barak anebo budu logovat udajne prepeti (neboli vykyvy napeti) do nejakych tabulek a pak to omlatim o hlavu distributorovi .
Mozna ma nekdo lepsi napad? Pochybuji. 250V je v norme a zrejme je pobliz trafostanice.
Tomáš Žabka:
Nebudu řešit kvalitu sítě ČEZ, kvalita sítě není určena jen napětím to je jen jeden z parametrů viz norma
"
ČSN EN 50160 ed.3 - Charakteristik y napětí elektrické energie dodávané z veřejných distribučních sítí
1.2 Předmět normy
Předmětem této evropské normy je definování, popis a specifikace charakteristik napájecího napětí týkající se:
a) kmitočtu;
b) velikosti;
c) tvaru vlny;
d) symetrie třífázových napětí.
Tyto charakteristik y za normálního provozu napájecího systému kolísají vlivem změn zatížení, rušení vyvolaným určitým zařízením a výskytem poruch, které jsou většinou způsobeny
vnějšími vlivy.
Charakteristik y se mění v čase náhodně ve vztahu k libovolnému místu napájení a náhodně pro každé místo napájení ve vztahu k danému časovému okamžiku. Vzhledem k této proměnlivosti mohou být očekávané hladiny charakteristik překročeny v malém počtu případů.
Některé z těchto jevů ovlivňujících napětí jsou obzvláště nepředvídateln é, což ztěžuje udání závazných hodnot pro odpovídající charakteristik y. Hodnoty udané v této normě pro charakteristik y napětí, jako jsou např. poklesy a přerušení napětí je proto zapotřebí podle toho interpretovat.
"
Standartní uživatel nemá vybavení na to, aby byl schopen kvalitně vyhodnotit kvalitu dodávané energie. Používájí se na to analyzátory sítě se záznamem, cena těchto zařízení jde přes 100tis.
Ve vašem případě pokud se zabýváte sestavováním PC a potřebujete kvalitní sít a nevíte už kudy kam, tak ideální řešení je ONLINE UPS. Ta pracuje tak, že vše co přijde, tak usměrní a na svém výstupy zase "vystřídá" vytvoří novou síť. Tato ONLINE UPS má na svém výstupu parametry, které by se neměli nijak zásadně měnit a neměly by nikam "ustřelovat".
Olda Pořádek:
O UPS jsem mu psal už 03.09.2021, 21:18
Ale měla by být fakt kvalitní, protože levná offline ÚPS mi málem zapálila byt, při dlouhotrvající m výpadků, není byl připojen nějaký hloupý italský výrobek, a ten se úplně roztekl! Zřejmě bylo tak špatně navržený že při příchodu “hranaté sinusovky” tam došlo k nějakým podivným procesům A když jsem přišel dom, elektrárny měli ještě stále vypnuto, tak jsem se divil co to tam smrdí a už skoro začínal požár! Ten krámu byl na upsce aspoň 5 hodin a doutnal…
Aspoň že ty italsky plasty byly nehořlavý
Michal Melzer:
Nikdy jsem se nesetkal s Online UPS - koupil jsem : FSP Fortron UPS Champ 1000 VA rack 2U
Nejsem jediný kdo má tyto problémy a prý to UPSka nevyřeší. No nikdo z nich na těch forech nepsal o online UPS
Když jsem nastavil výstupní proud 220V (základní nastavení je 230V) tak normálně to je neuvěřitelný rozdíl i monitor ukazuje snad hezčí barvy.
Ta UPSka normálně pozná jestli je přívodní proud OK a když ne tak to přepne do modu že to filtruje. A u mě to opravdu nenechá běžet ze sítě ani 3 vteřiny nevím co se jí nezdá. No každopádně doufám že to takhle vydrží na furt.
Václav Třetí:
Vážený pane, pletete si proud a napětí.
Pokud Vaše zařízení má "hezčí barvy" při použití napětí 220V než při jmenovitém 230V, tak věru nevím, co si o tom mám myslet. Co má na štítku ten váš zázračný monitor? Pokud to je 230V (což by mělo být na každém zařízení vyrobeném od roku 1993, protože také od toho roku bylo jmenovité síťové napětí upraveno na 230V), měl by bezchybně pracovat v rozsahu 207 až 253V, Pokud tomu tak není, je vadný!
Proč je on-line UPS stále v chodu - jednoduché vysvětlení, svým nastavením na 220V jste ji k tomu donutil.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana