Proč výrobce neuvádí maximální proud napájecího zdroje pro 100/240V?

<< < (2/5) > >>

Michal Melzer:
Dnes jsem dnes zkoušel to s tím ventilátorem a bylo jedno jaké kombinace zkouším ale PC zvuk nepřehrál ani jednou. Protože mi přišel dobrý ten nápad snažit se to provést na odpojených zařízeních do USB, LAN atd. No bylo jedno co bylo nebo nebylo k PC připojené prostě nic, zkoušel jsem to tak 50x.
V zásuvkách během testování 239-240V. To mě vede k myšlence že sem opravdu ČEZ dodává nekvalitní elektřinu v určitou denní dobu. Protože pokud by to bylo HW tak je problém konstantní a teď jak je donutit aby to opravili.

K těm pamětem RAM: odešly 2x8Gb Kingston Predator HyperX - ano PC s nima ani nenabootuje budu je reklamovat
Za těch 8 měsícu mi na PC odešlo: 2x8Gb ram, CPU ryzen 5600x, Case Corsair. (ty ramky mám potvrzené ze servisu že jsou špatné ale nějakou dobu fungovaly)

Zdroje jsem používal seasonic Focus 550W, seasonic Focus 650W, a poslední je EVGA se všemi se PC choval stejně. Jediné co přenáším ze starých PC jsou disky SSD. Testoval jsem to i pouze s jedním úplně novým.
Dnes po tom co PC nepřehrál ten zvuk jsem provedl testování pro moje aplikace a musím říct že PC je v pořádku, minimálně se dá říct, že je to použitelný stroj, bohužel se bojím že to jen dočasně.

Jiří_Hrubý:
Citace: Michal Melzer  03.09.2021, 19:49

V zásuvkách během testování 239-240V. To mě vede k myšlence že sem opravdu ČEZ dodává nekvalitní elektřinu v určitou denní dobu. Protože pokud by to bylo HW tak je problém konstantní a teď jak je donutit aby to opravili.

Velmi jednoduché řešení. Stížnost na nekvalitní dodávku, následuje osazení průběhového měření v předávacím místě a následuje případná oprava.
Pokud se nic neprokáže, nejspíš to zaplatíte, obdobně jako při ověřování měřidla.
Faktem zůstává, že největší škody v síti páchají spínané zdroje a střídače, s tím distributor moc nezmůže, podobné kolísání se řešilo v jedné lokalitě na kraji obce, kde lidem praskaly žárovky. Příčinou byla FVE na střeše jednoho z domů, kdy majitel naladil střídač na 250V, aby procpal co nejvíc do sítě. Ve výsledku byly špičky i 260V. Následovala pokuta pro majitele FVE a u sousedů velmi stoupl v oblibě...

Olda Pořádek:
V dnešní době má někdo na vsi žárovky a ne LED? ;-)

Tam světlo zakolísá i když soused zapne sporák.

Michal Melzer:
Vzhledem k tomu že již od ČEZu mám vyjádření že provedli měření a vše je v normě tudíž se jim nedá věřit. Existují firmy co mohou provádět taková měření a co by mělo být předmětem měření kromě V a Hz ? Klidně si to zaplatím sám ale ČEZu nevěřim.

Olda Pořádek:
A co chcete jakoze merit?

Pokud byste rad meril prubeh napeti v case do grafu, abyste videl, jestli nekdo zapina a odpina nejake velke spotrebice na vasi vetvi, ale to nevim jak huste jde nastavit vzorkovani, tak naklady vidim tak na 1300 za SDS jednotku + cidlo.

Je k tomu i android aplikace a rocni grafy by mely byt neomezene huste. Primarne to ma spinaci relatka, 15 teplomeru, odecitani elektromeru pres So bus, vodomeru a plynomeru, ale i na monitoring napeti anebo i proudu (s proudovymi civkami) to lze vyuzit.

Kazdopadne se domnivam, ze (pokud ve vasem pripade vedeni 230V i telefonni neni u vas vzduchem a pripadne blesky by mohly zavinit prepeti) dobrou filtraci musi poskytovat sam spotrebic, tedy vas PC zdroj, ten nych vymenil jako prvni a jako druhou tu grafiku, pripadne i desku. Zatim to muzete reklamovat, a prodejce by vam mel prokazat, cim je to zavinene.

Mozna by to slo vylepsit nejakou aktivni UPSkou?

Ps: nedavno jsem videl mikrovypadek ze i ledky viditelne vyply/pohasly, ale modem to vydrzel a nerestartoval se, jednak ve zdroji jsou kondenzatory a asi i stabilizatory a to same pak na desce, kde se pres stabilizatory a i dalsi kondenzatory to napeti 12V meni na 5V, noveji vetsinou uz jen 3,3V nebo jeste mensi.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana