Je možná revize pouze na straně spotřebiče/zařízení?
Miroš Jan:
Páni kolegové, nedělejte z toho takovou vědu. ;)
František Šohajda:
Citace: Miroš Jan 03.03.2021, 18:46
Páni kolegové, nedělejte z toho takovou vědu. ;)
Nemyslím UPS 300W ale třeba 20,50,100 kW.... (dance)
(Jen poznatek od vysoce kvalifikované práce servisních pracovníků , kteří jezdí na nastavení po výměně baterií...SW za tisíce euro)
Miroš Jan:
Zase jsme mimo dotaz tazatele. :)
Jiří Schwarz:
Doplňující rejpavá poznámka - řešíte v revizi rozvodů za UPS nebo střídačem fakt, že je zařízení pod napětím i při vypnutí přívodu základního napájení 230 (400)V?
Jak radikálně berete požadavek ČSN 33 2000-4-46, ed.2 ?
Michal Řehořka:
Upřesním : neřeším revizi z hlediska prohlídky a zkoušky funkčnosti UPS. Na to mám školení (ač ne v Holandsku) do 80kVA a jde to mimo můj dotaz. Stejně tak výstup UPS nyní neřeším.
Jde mi pouze o revizi připojení (vstupu) UPS. Jestliže má zákazník "rozvaděč", ze kterého je UPS napájena, ve stavu bez řádné dokumentace, mám s tím problém. Jenomže to je případ 4 z 5 zákazníků a já při instalaci každé UPS nemohu pokaždé zákazníka školit a snažit se mu prodat legalizaci jeho rozvaděče.
A proto jsem se ptal na to vymezení v revizi. Jen mi to prostě hlava nebere. Například pánové Miroš a Horský to zjevně berou jako samozřejmou věc. Jenomže já prostě nevím, jak se v revizi vymezit vůči rozvaděči a pak jít měřit impedanci a kontrolovat, zda odpovídá jištění - čili jsem zpět v rozvaděči a u řešení funkčnosti jištění, když nevím zda je ověřeno oteplení rozvaděče atd. Pořád dokola...
Je tedy i přesto všechno - dle vás - v pořádku se v revizi vůči rozvaděči vymezit? Pak mě přece nějaká impedance a nadřazené jištění nezajímá.. nebo ?
Snažím se dobrat výsledku, abych mohl udělat revizi co nejpoctivěji, ale zároveň nemusel 80% revizí napsat jako nevyhovující z důvodu připojení UPS do starého rozvaděče. Je z toho cesta?
(poklona) za Vaše názory
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana