Je možná revize pouze na straně spotřebiče/zařízení?
Michal Řehořka:
Zajímá mne často diskutované "vymezení rozsahu revize"
Mám za úkol zrevidovat připojení zařízení (např. UPS).
Chci tedy v revizi uvést pouze a jenom kontrolu připojení na svorkách na straně zařízení.
Nechci mít nic společného s "rozvaděčem", který je bez dokumentace atd.
Je možné se takto v revizi vymezit? Pak bych totiž vlastně vyloučil z revize i jištění kabelu atd... v revizi bych potom mohl uvést jenom kontrolu dotažení svorek a měření izolačního odporu.
Vzhledem k tomu, že revizi provádím z hlediska bezpečnosti, nepřijde mi to v pořádku. Na druhou stranu již mnohokrát zde bylo zmíněno vymezení vůči rozvaděči a zjevně to docela běžná praxe. Je mi jasné, že zákazníkovi bude takováto revize celkem k ničemu. V tomto případě mi jde ale spíše o moje klidné spaní.
Téma správné dokumentace k rozvaděči zde otevírat nemusíme, to už bylo řešeno mnohokrát, tam již všechny cesty znám.
Peter Lovacký:
Citace: Michal Řehořka 03.03.2021, 14:26
Mám za úkol zrevidovat připojení zařízení (např. UPS).
Chci tedy v revizi uvést pouze a jenom kontrolu připojení na svorkách na straně zařízení.
Nechci mít nic společného s "rozvaděčem", který je bez dokumentace atd.
Alebo taký výťah...ten má svoju rozvodňu, v nej technologický rozvádzač a v ňom svoje svorky kde končí kábel z rozvádzača zo spoločných priestorov v ktorých sa robí revízia..
Raz po mne sami výťahári chceli východiskovú revízku prívodu zo spoločných priestorov do ich rozvádzača,.. a stačilo mi ich požiadať o písomný súhlas s prístupom na prívodné svorky do ich VTZ,..aj to aj pre všetky ďalšie periodické...a už nič nepotrebovali. .
Podobne to mám so všetkými externými EZ pripojenými do pevnej EI cez vypínač alebo priamo z ističa, ktoré má niekto zazmluvnené na servis, údržbu a opravy..napr. aj taká UPS
Pavel Horský:
Proto se do revize píše její vymezení. Jinak by to přece logicky nemělo smysl :)
Velký Bobeš:
Citace: Michal Řehořka 03.03.2021, 14:26
Vzhledem k tomu, že revizi provádím z hlediska bezpečnosti, nepřijde mi to v pořádku.
Tak to udělejte tak, aby to podle vás (a závěru dle ČSN 33 1500) v pořádku bylo! >:D
František Šohajda:
A co je na tom tak těžké, napsat do revize odtud-potud byla prováděna revize??
Tak se to běžně dělá!
Vždy nejde dělat celou instalaci. ::)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana