Je nutné při přidání zásuvky do okruhu bez proudového chrániče jej doplnit?
Zdeněk Friedrich:
... ČSN 33 2000-4-31 ed.2, taková neexistuje, nevím jestli je uvedena chybně na straně RT nebo nějaký informační šum, ostatní viz kolega Franěk.
Jan Vašák:
Citace: Zdeněk Friedrich 04.02.2021, 10:41
... ČSN 33 2000-4-31 ed.2, taková neexistuje, nevím jestli je uvedena chybně na straně RT nebo nějaký informační šum, ostatní viz kolega Franěk.
(poklona) . Té chyby v normě jsem si ani nevšiml. Myslím, že by mělo být ...-41. Teď jsem zjistil, že už je 3 novelizace a původní se měla přestat využívat loni /na řešený problém to ale nemá zásadní vliv/. Chyba v uvedení normy je na straně RT.
Velký Bobeš:
Citace: Zdeněk Friedrich 03.02.2021, 21:58
Není rozhodující doba realizace, ale datum vypracování projektové dokumentace a určení vnějších vlivů.
::) Je to právě naopak. A jak by to bylo, když to udělali bez dokumentace? :(
Zdeněk Friedrich:
Již ČSN 34 3800 v čl. 41 vyžadovala před uvedením do provozu od provozovatele doložení technické dokumentace. ČSN 33 1500 to v čl. 4.1 upřesňuje - dokumentace elektrického zařízení odpovídající skutečnému provedení.
Součástí dodávky elektroinstala ce je (měla by být) dokumentace skutečného provedení. Je logické, že je jí možno vypracovat a datovat až na základě realizace elektroinstala ce.
Pokud není dokumentace, neměla by být vystavena výchozí revize a elektrické zařízení by nemělo být uvedeno do provozu. To, že to někdy takto nefunguje, není můj problém, ale ze zákona je to problém provozovatele (majitele).
Peter Lovacký:
Citace: Jan Vašák 04.02.2021, 10:07
Nejde o RD ani o byt, ale o objekt organizace, kde probíhá revize pravidelně.
Pokiaľ na tom pracovisku nemáte v PVV vplyv BA1-laici,. potom je dosť pravdepodobné že tam chránič byť nemusí..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana