Má smysl tahat odbočku od HDS v CYKY 4x10?
Jiří_Hrubý:
V tom případě jste jim měl vysvětlit, že se jedná jednak o odběr kategorie A a druhak že jste provedl pouze odbočku k elektroměru.
Osobně jsem zastáncem 10mm2 protože PEN a protože je to alespoň kus drátu, nicméně jsou situace, kdy je třeba ukázat jim jejich pravidla. V případě že nepochopí, je namístě stížnost pro neschopnost a neznalost vlastních pravidel.
Rozvodak:
Citace: David Hruda 14.05.2020, 17:56
Nevím jak ČEZ nebo PRE, ale EON má v PP striktně HDV minimálně Cu 4x10 / Al 4x16.
Jednou mě na tom vyškolili u připojení garáže s hlavním jističem 10A/1. Věřil jsem, že 4x6 na dvou metrech vyhoví...
U PRE vyhoví PEN CY 6 pouze pro odbočku do 15ti metrů vedení, elektrifikace B s hlavním jističem do 3x25A. To se týká odbočky k jednomu elektroměru.
HDV začíná na CY 10, to se týká více odběrných míst.
Jaroslav Jonáš:
ČEZ má také v PP HDV min. CYKY 4x10; Pokud je tento kabel pro jednoho odběratele, nejedná se o HDV ale o odbočení k elektroměru a může být min. CYKY 4x6;
David Hruda:
EON tam má větu
"Odbočku je možné realizovat pouze u bytových domů, a to ze stoupacího vedení HDV).", takže u nás smůla.
Jiří_Hrubý:
Přiznám, že neznám lokalitu eonu, ale v PP vidím v 3.1 definici HDV a v 3.4 definici a provedení odbočky.
Vzhledem k tomu, že HDV začíná na svorce včetně, tak ta šestka je odbočkou z HDV a HDS není problém zaplombovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana