Jak zapojit při určité soudobosti více 3f spotřebičů do limitovaného příkonu?

<< < (5/9) > >>

ACEOF ACES:
Citace: Jiří_Hrubý  06.03.2020, 14:52

No tak ho prodejte, nebo hoďte do šrotu, protože doma je celkem k ničemu.

Citace: Miroš Jan  06.03.2020, 15:09

230/400V :)

K ničemu bude motor D230/Y400, když ho Miroš Jan přepne do trojúhelníka.
Smích

Miroš Jan:
Motor z fota, jsme na stykačový rozběh Y/D horko těžko roztočily.
Pomocí softstartéru, je rozběh supr.

Václav Třetí:
Záleží na mnoha okolnostech, na jističi - jeho charakteristic e a případném opotřebení, a na tvrdosti sítě. Důležitá je také zátěž při rozběhu.

Já třeba doma občas rozbíhám přepínačem Y/D Triodyn K320 na jističi Eaton/Moeller B25A bez obtíží. Rozběh je samozřejmě bez zátěže. Parametry motoru Triodyn jsou  přitom 380V, 28A, 14kW, 2900n/min.

Softstarter je samozřejmě lepší, proto byl také vymyšlen.

Jiří_Hrubý:
Citace: Václav Třetí  06.03.2020, 15:25

Mimo v chybě při opisování údajů ze štítku, správně má být 400/690V, nevidím problém. Motor není důvod vyhazovat. Pomocí přepínače Y/D půjde zapnout i doma.

Netvrdím, že se obyčejný 3kW D400 motor nerozběhne přes hvězdu, ale nemám-li dost tvrdou síť, abych spouštěl přímo tak malý motor, je to taková velikost k ničemu.
Vycházím z útržkovitých informací tazatele, kde bude přívod odjištěn 16A.
Ale k frekvenčáku by slušel, to zase jo.
Blbě jsem se vyjádřil, uznávám.

Pavel Kalenda:
hledám co nejjednodušší řešení, frekvenčák jsem vzdal, softstart ještě rozmýšlím.

čím lze ten motor 3kW D400 prosím ideálně jistit v úplném minimu? - jmenovitý proud a jeho jištění je jedna věc, ale jde mi o ten startovní proudový ráz (jak při D400 tak při startu přes hvězdu, kdy bude menší),  stále nerozumím spolupráci jističe a spouštěče, což z mých dotazů  očividně křičí  :) mohli byste mi prosím poradit konrk hodnotu jističe + spouštěč k tomu motoru?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana