Jak se vejít do příkonu 3x20A s nadlimtním odběrem dalších spotřebičů?

<< < (3/6) > >>

Jan Franěk:
Citace: M. Král  13.01.2020, 17:56

Dnes se to musí řešit něčím, co jsem chtěl poradit v této poradně, ale zatím se nemohu dobrat řešení a ucelené porady.

Ale ucelenou radu jste dostal několikrát. Naposledy třeba zde

Citace: Jiří_Hrubý  13.01.2020, 18:01

Když vidím, v jakém rozsahu se do rekonstrukce pouštíte, pak vězte, že jediný, kdo vám dá ucelené řešení je projektant.

Citace: M. Král  13.01.2020, 17:56

Takovýto ohřívač jsme měli na chalupě a nebyli jsme s ním spokojeni..

Můžete se mi svěřit s čím jste nebyli spokojeni?

František Šohajda:
Citace

K výše uvedenému hlavnímu jističi potřebuju v bytě připojit průtokový ohřívač 11kW/400V a indukční varnou desku zapojenou 3fázově a dále ostatní běžné domácí spotřebiče.

A to vám kdo to poradil?? Pěkně hloupě?? (dance) (dance) (dance)
V návodě máte napsáno -výrobce doporučuje jištění 30A? A kde ho chcete vzít, když máte maximálně 20A?? ;D ;D
Dobrý jako fór!!

Rozvodak:
3f průtokáč na dřez je jak s granátem na komára  ;D

Průtokové ohřívače se vyrábí pro tyto účely v 1f provedení s příkonem okolo 3kW. Osobně bych se jim vyhnul, pro poruchovost, nutnost nízkotlaké baterie a proudovým nárazům.

Nejlepší je si to ohřát v malém bojleru, nebo přivést novou trubku z koupelny....

M. Král:
Trubku z koupelny tam máme, ale vzdálenost bojleru ke kuchyňskému dřezu je cca 10m a když si chcete omýt skleničku teplou vodou, nebo natočit trochu vody, tak musíte odpustit velké množství vody než přiteče teplá. Nespokojenost se zásobníkovým ohřívačem 5l byla nízkotlaká baterie, voda tekla velmi pomalu a neustále se muselo čekat až se voda v zásobníku ohřeje atd. Ještě jsem zjistil, že se vyrábí verze 7kW průtokáč, což si myslím, že by snad nemusel být až takový problém.

František Šohajda:
Citace

Trubku z koupelny tam máme, ale vzdálenost bojleru ke kuchyňskému dřezu je cca 10m a

Na takové delší vzdálennosti se dávají  dvě trubky teplé vody s cirkulací čerpadlem.

(Laicky řečeno)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana