Musí mít autozvedák doplnující pospojování ke konstrukci?
Peter Lovacký:
Ja myslím, že podľa normy vodič pospájania nie je nato aby preberal funkciu PE v kábli, ale nato, aby medzi dvom neživými časťami čo sa ich dá naraz dotknúť nebolo počas poruchy väčšie napätie jak je pre dané prostredie dovolené.
Milan Hudec:
Citace: PetoL 06.12.2019, 10:07
Ja myslím, že podľa normy vodič pospájania nie je nato aby preberal funkciu PE v kábli, ale nato, aby medzi dvom neživými časťami čo sa ich dá naraz dotknúť nebolo počas poruchy väčšie napätie jak je pre dané prostredie dovolené.
Jenže on ji zaplaťpánbu přebere....
V tomto případě bych se neobtěžoval hledáním správného názvu ochranného vodiče, říkejme mu klidně "sichrzem", a spíše napnul síly aby se tam fyzicky realizoval :)
Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec 06.12.2019, 10:59
Jenže on ji zaplaťpánbu přebere....
V určitej konkrétnej situácii určite hej, šak prečo nie, no i tak si myslím, že podľa normy sa na toto doplnkové pospájanie nerobí.
Čo myslíte, keď sa stane úraz z dôvodu prerušeného PE tam, kde doplnkové pospájanie byť nemusí, a teda ani nebude, tak bude príčinou úrazu absencia toho pospájania? Alebo bude príčinou iný, podľa môjho ten skutočný dôvod, ktorý prerušenie PE spôsobil? Bo si myslím že keď bezpečnostné predpisy neporušia sami ľudia, tak ten zž drôt sa sám z vlastnej vôle neodpojí. A to nemám na mysli také „samosato“, jak napríklad jeho polčas rozpadu :)
Kus preháňam ;)
Rozvodak:
Citace: PetoL 06.12.2019, 11:15
V určitej konkrétnej situácii určite hej, šak prečo nie, no i tak si myslím, že podľa normy sa na toto doplnkové pospájanie nerobí.
Čo myslíte, keď sa stane úraz z dôvodu prerušeného PE tam, kde doplnkové pospájanie byť nemusí, a teda ani nebude, tak bude príčinou úrazu absencia toho pospájania? Alebo bude príčinou iný, podľa môjho ten skutočný dôvod, ktorý prerušenie PE spôsobil? Bo si myslím že keď bezpečnostné predpisy neporušia sami ľudia, tak ten zž drôt sa sám z vlastnej vôle neodpojí. A to nemám na mysli také „samosato“, jak napríklad jeho polčas rozpadu :)
Kus preháňam ;)
Příčinou toho úrazu bude závada na elektroinstala ci, přirozeně. Pokud není pospojení vyžadováno, tak tam určitě nebude, leda by si ho investor vyžádal sám....
Peter Lovacký:
Hej, tak.
Ja som len chcel poukázať na to, že doplnková ochrana doplňuje tú hlavnú čo funguje pri poruche, a teda že ju nenahradzuje
Podobne jak doplnkový chránič, tam to chápe každý, že pri poruche podľa normy sám chrániť nemôže
Ale inač hej, keď dakto chce vyhodnotiť žiakov jak riziko, tak urobí pre ich ochranu maximum. V navyšovaní požadovaného minima problém určite nie je
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana