Musí mít autozvedák doplnující pospojování ke konstrukci?
Jan Skotnica:
Jedná se o dílnu, kde učni ze školy spravují auta.
Prakticky obyčejná starší hala, zvedák je napojen vzduchem kabelem cgsg připevněným na ocelovém lanu z konstrukce.
Při revizi mě zaujalo že k žádnému zvedáku není doplnující pospojování z konstrukce.
Ocelové lano určitě neslouží jako zemnič kvůli velkému př.odporu.
Když jsem připojoval stroje, vždy se tahalo i pospojování ...
Tyto zvedáky mají výchozí revizi ale pospojování nemají ...
Pavel Horský:
Co říká protokol vnějších vlivů?
Jakou doplňkovou ochranu má zvedák?
Když si odpovíte na tyto dvě otázky, naleznete odpověď i na tu vaši.
Jiří Schwarz:
Něco by mohl mít v dokumentaci "seriozní" výrobce.
Obecně považuji u takového zařízení za zvýšené riziko možnost poškození přívodního kabelu, poškození pracovního vodiče se pozná na funkci, poškození ochranného se na funkci nepozná, a je tu riziko vzniku velmi nebezpečného stavu.
Takže zdravý selský rozum mi napovídá že je víc než vhodné tam nějaké "druhé opatření" např. ve formě doplňkového pospojování mít
Jan Franěk:
Citace: Jiří Schwarz 05.12.2019, 10:25
Něco by mohl mít v dokumentaci "seriozní" výrobce.
Obecně považuji u takového zařízení za zvýšené riziko možnost poškození přívodního kabelu, poškození pracovního vodiče se pozná na funkci, poškození ochranného se na funkci nepozná, a je tu riziko vzniku velmi nebezpečného stavu.
Takže zdravý selský rozum mi napovídá že je víc než vhodné tam nějaké "druhé opatření" např. ve formě doplňkového pospojování mít
Jsem přesvědčen o tom, že to stále patří k nejspolehlivěj ší ochraně. Často je ihned vidět jestli je ochrana poškozená (přerušená) a spojení všeho vodivého v dosahu na jeden potenciál se "nikdy neomrzí" ;D . Neváhal bych ani chvilku. Obzvláště pokud se jedná o školní zařízení plné osob bez bezpečnostních návyků a znalostí.
Jan Bocek:
Citace: Jan88 04.12.2019, 16:34
Jedná se o dílnu, kde učni ze školy spravují auta.
Prakticky obyčejná starší hala, zvedák je napojen vzduchem kabelem cgsg připevněným na ocelovém lanu z konstrukce.
Při revizi mě zaujalo že k žádnému zvedáku není doplnující pospojování z konstrukce.
Ocelové lano určitě neslouží jako zemnič kvůli velkému př.odporu.
Když jsem připojoval stroje, vždy se tahalo i pospojování ...
Tyto zvedáky mají výchozí revizi ale pospojování nemají ...
Vše již bylo popsáno. Proto jen malá nápověda...
V podstatě jste si sám jako RT odpověděl na mnoho otázek.
Je to škola a dílny.
Je to pracoviště a je to občanská výstavba.
Proto je v protokolu VV podívejte, jak jsou stanoveny vlivy BB, BC, BD.
Určitě jsou stanoveny "blbě".
Pak bude mezi závadami uvedeno: zpracovat nově protokol VV a doplnit ochranu pospojováním.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana